Budapeštiansky Hummus bar otvorí v Bratislave

Hummus je prekvapivo jedným z gastro symbolov Budapešte. Malé bistro Hummus bar sa tu za dvanásť rokov rozrástlo na dvanásť prevádzok, od malých nárožných priestorov s pár barovými stoličkami až po veľké, poschodové prevádzky s desiatkami stoličiek. Teraz Hummus bar prichádza aj na Slovensko. Potvrdili nám to majitelia slovenskej licencie, ktorí už začali promo na sociálnych sietiach.

Základom ponuky hummus baru sú hummus a falafel. Väčšinu predaja tvoria taniere s hummusom a rozličnými topingami – huby, baklažán, vajcia, paradajková shakshuha či pečeň. K porcii sa podáva čerstvý chlieb a pohárik silného čaju. V ponuke sú aj laffa wrapy z čerstvej pity, šaláty či polievky. Prevádzky nedávno zmenili vizuálnu identitu, predstavili vlastný chlieb pečený priamo v predajniach a otvorili flagship prevádzku blízko katedrály Sv. Štefana.

“Plánujeme identickú ponuku. Všetko sa bude vyrábať priamo na prevádzke, dovážať budeme akurát koreniny z Izraela. Momentálne rokujeme s lokálnymi dodávateľmi, ak nenájdeme kvalitný cícer, budeme ho dovážať tiež. Priamo na prevádzke sa bude piecť pred zákazníkom čerstvý pita chlieb,” povedal nám za majiteľov licencie Vojtech Bertók. 

S gastronómiou v meste má Bertók skúsenosť, s partnerom prevádzkujú tri pobočky rakúskej pekárne Anker. Zatiaľčo tá je len v nákupných či biznis centrách, budapeštiansky Hummusbar obohacuje výhradne život v uliciach. Podobne to bude aj v prípade bratislavského. “Bude to zvnútornej strany Panorama City 2, smerom k parčíku,” hovorí Bertók s tým, že neotvoria skôr ako na záver 2. kvartálu. 

Spolu s Hummus barom otvoria v budove aj ďalší bratislavský Anker. Nebude to jediný prírastok slovensky pobočky rakúskej siete, už v apríli majú otvoriť aj v novej centrále ČSOB v Zuckermandli na nábreží. Spolu tak bude mať Anker zatiaľ päť prevádzok.

Pridaj komentár