Obchodný dom Tesco Prešov stratil lesk. Teraz je centrum výpredajov

V Českej Plzni sme našli špeciálne upravený Obchodný dom Tesco. Pri starej sláve komunistických obchodných domov sa žiada povedať zúbožený. Žiadna snaha o exkluzitivu ako Tesco My, alebo aspoň slušné bežné vyznenie ako Obchodný dom. Celá budova bola oblepená od hora dolu bielymi nápismi na červenom podklade: Outlet! Outlet! Outlet! Výpredaje až 70 %! Tak toto postihne obchodné domy, ktoré neboli postavené v absolútnom centre a strácajú svoju funkciu, pomysleli sme si. Zvlášť v meste, ktoré je plné nákupných centier.

Mysleli sme si, že je to špeciálna reakcia Tesca na záchranu rentability priestoru a tento prípad je ojedinelý. Nie je to pravda, obchodný dom vo výpredajovom móde nájdeme aj na Slovensku, v Prešove. V podzemí sú takmer nedotknuté potraviny, na prízemí je natlačený kompletný non-food sortiment a prvé poschodie patrí do bodky “Outletu”, výpredaju módy,  v ktorom je primiešaná aj nová kolekcia.

Galéria: “Outlet” obchodný dom Tesco Prešov

Pre doplňujúce popisky kliknite na “i”

Poschodie, ako vidíte, sa takmer nelíši od čínskych výpredajov. Budova je plná drobných nájomcov ako v 90-tych rokov, vidno, že do interiéru sa príliš neinvestovalo. Našli sme dva neprenajaté priestory. Pritom Prešov je veľkou nádejou nákupných centier, okrem OC Max tu nestojí ešte žiadne.

Obchodný dom Bratislava je už My, Košice si Tesco nedávno celé pekne zrekonštruovalo a vynovilo, Nitra sa drží v udržiavanom móde z 90tych rokov. Zostáva ešte Žilina, ktorá sa dostala do novej pozície, obkolesená nákupnými centrami Mirage a Aupark. Ďalší kandidát na “Outlet mód” obchodného domu Tesco?

3 myšlienky na “Obchodný dom Tesco Prešov stratil lesk. Teraz je centrum výpredajov

    1. Presov je chudobne mesto s obrovskou nezamestnanostou. Tam si ludia kupuju tricka za euro a nohavice za 3 eura aby mali co nosit. Tesco co predava bezne nepreda ani za 30% zlavu lebo drahe, preto aj to Tesco v Presove tak vyzera. Tam zainvestovat do Tesco My by bola blbost nenavratna investicia cele mesto sa potapa.

      Páči sa mi

Pridaj komentár