Naše očakávania od zmrzliny nie sú vysoké. Akurát naši podnikatelia majú pekelne nízky štandard. V Nitre, v Gio Café, vystrelili štandard nebesky vysoko. Gio Café je koncept zrelý uvedenia na ktorejkoľvek nákupnej ulici svetových veľkomiest. Momentálne Top zmrzlinársky koncept, ktorý na Slovensku poznáme.
Nedávno sme písali o Zmrzlinovom raji na Kukučínovej ulici v susedstve OD Slimák v Bratislave. V Bratislave ide o najlepšiu zmrzlinu. Nehovoríme o tom, že každému chutí niečo iné. Hovoríme o kvalite výroby a prístupe k výberu surovín, ktorú sme ešte v hlavnom meste nevideli. Bohužiaľ, ako koncept nie je Zmrzlinový raj ešte zrelý. Produkt je výborný, no jeho obal ešte potrebuje dozrieť. V Gio Café idú ďalej. Ladí tu nielen kvalitný produkt, ale aj výnimočný dizajn:
Gio Café: Zmrzlina pozdvihnutá na špičkový koncept
- Prečo by náš pult mal vyzerať tak, ako inde? Keď vkročíte do rozkošnej predajne, budete si myslieť, že nie ste správne. Zmrzlinu neuvidíte. Až na druhý pohľad tú myšlienku zamietnete. Skrýva sa totiž pod kovovými pokrievkami, akoby uvarená vo varniciach. Tak to len začína. Nebíčkový modrý dizajn kombinovaný s farebným retrom robí z návštevy predajne zážitok aj bez toho, aby ste si niečo objednali (aj keď majitelia by boli nespokojní :) Všimnite si drobnosti ako zvonkohra na záchode alebo lampička, ktorej elektrický zdroj kryje škatuľka z čaju
- Prečo by sme mali mať milión zlých chutí? Základných chutí v Gio je vždy desať a jedna špeciálna. Nejde o žiadne neprirodzené výmysly, ale chute ako Yogurt, Stracciatella, Maracuja, Mango, Limone, Crema, Cioccolato, Caffe či Banana. K tomu jeden denný špeciál
- Prečo by sme mali používať štítky od dodávateľa? Tak ako celý dizajn prevádzky, aj sortiment zmrzliny dostal podobu v špeciálnom dizajne. Každá z príchutí má svoj menu-board, kde jasne vidieť, z čoho sa zmrzlina skladá. Banánová? Šesť fľaštičiek vody, tak isto banánov a cukor. Crema? Šesť dielikov mlieka, dve vajíčok, štyri smotany a dva cukru. Čokoláda? Sedem dielikov mlieka, tri kakaa, jeden pevnej čokolády a tri cukru. Každý z boardov má ešte dôvetok o exkluzivite použitých surovín – napríklad “Vajcia z voľného výbehu” alebo “Mandle z Talianska” alebo “40 % sladkého manga”. Skvelý nápad! Výnimočne sympaticky dizajnované menu boardy slúžia aj na ponuku kaviarne a baru
- Prečo naberať lyžicou, ako všetci iní? Konečne slovenská zmrzlináreň, kde obsluha bohato naberá špachtličkou a snaží sa natlačiť čo najviac zmrzliny do kornútka či téglika. Špachtľa, po tebe sme pri zmrzline túžili na Slovensku roky!
Ako to vyzerá v Gio Café
“i” zobrazí ďalší informácie
Jedným z mínusov prevádzky je káva. Taliani sú vraj v jej príprave napriek povesti niekedy nedbalí a tu to vidieť: espresso sme dostali bez cremy, keď sme chceli lungo, obsluha nevedela, o čo ide a pripravila nám prelúhovanú vodu. To sa však dá odstrániť a v prípade tak šikovne narysovaného konceptu ako Gio Café žmúrime všetko, čím sa žmúriť na tele dá.
- Web Gio Café je informačne trochu poddimenzovaný, zaujímavý vizuálny svet vytvárajú majitelia video a foto príspevkami na Facebook stránke Gio Café
Gio Café je, aspoň na pohľad z vonku, zhora dolu kompletne hotový, kvalitný a rozpoznateľný koncept. Keby ho zasadíte na rušnú ulicu ktoréhokoľvek zo slovenských miest, schová 99,9 % zmrzlinární v meste do veľkej kovovej varnice a zakryje pokrievkou. Je ako vystrihnutý z nákupného bulváru plného štýlových obchodíkov akéhokoľvek veľkomesta. Bežte do Nitry, aby v polomŕtvej pešej zóne a v boji s lacnými miešačmi práškov prežili.
- Náš tip: Konečne po viacerých stránkach osvietený prevádzkovateľ. Ak máte smartphone s nainštalovaným Forsquare, Gio Café za prvý Check-In ponúka téglik s troma príchuťami zmrzliny zadarmo!
ahoj, dnes som bol aj ja po prvy krat tu na zmrzlinu, som naozaj velmi rad, ze konecne raz mame v nitre nieco “naj” co sa tyka gastronomie. zmrzlina vyborna, dal som broskynovu z cerstych broskyn, o com ma presvedcili ulomky kostky skripajuce mi zo tri krat pod zubami. zuby zostali cele, tak mi to ani nevadilo, do umelych praskov to nepridavaju, tak ma to len utvrdilo v tom, ze je tam naozaj 40% naozajstnych broskyn. kavu som si nedal, ale mal som intuitivny pocit, ze kava tam dobra nebude. asi to bolo koli mladym, aj ked prijemnym dievcatam, ktore tam obsluhovali, ale co sa tyka kavy, nevzbudili zial vo mne doveru. pri jedeni zmrzliny po ubohej pesej zone som rozmyslal nad tym, ze v nitre zase prisla vlna novych podnikov, ale co sa tyka nejakej kvality s udrziavanym stabilnym standardom, tak to k nam este neprislo – teda co sa tyka kavy. Cest zmrzline, preto ze ta naozaj nema konkurenciu…
L.
Páči sa miPáči sa mi
stale hovorim ze sa ta situaciana slovensku zacina obracat celkovo k lepsiemu – bravo majitelovi, pojdeme o par dni cez nitru tak musime vyskusat
Páči sa miPáči sa mi
Tak, tak. Vždy som vravel, že šikovným patrí svet. Pre rozmlsané jazýčky nenahraditeľný zážitok.
Páči sa miPáči sa mi
na obrazku to vyzera lakavo, bol som tam, a ked som sa pozrel do kamaratovho kelimka, vobec to nevyzeralo, ako to tu prezentujete, zasiel som preto pre klasiku
Páči sa miPáči sa mi
host, uzasny nazor. takze keby boli za barom stare a neprijemne servirky, tak by ste si dali kavu? :DDD
Páči sa miPáči sa mi
:-)
Páči sa miPáči sa mi
Každá vec má nielen svoje klady, ale aj zápory! Zmrzlina je vynikajúca k tomu sa nedá povedať nič, česť človeku, ktorý tam makal celé leto.
Páči sa miPáči sa mi
som ani nevedela, ze z kultoveo Smaku je toto. Super, drzim palce
Páči sa miPáči sa mi