Nielen Aupark. Košická Optima otvorí v novembri novú prístavbu, zrejme pribudne aj Burger King

Otvorenie Auparku nebude pre Košičanov v novembri jedinou významnou udalosťou. Konkurenčné obchodné centrum Optima plánuje v rovnakom mesiaci zákazníkom sprístupniť svoju novú prístavbu s približne 1 000 m2 prenajímateľnej plochy. Ako pre Reťazce.sk potvrdil manažér OC Optima Peter Šimkanin, predpokladaný termín otvorenia prístavby pre verejnosť je piatok 11. november 2011.

Mix nových nájomcov má byť podľa Šimkanina zameraný hlavne na doplnkový sortiment a služby, ktoré majú vhodne doplniť súčasné portfólio prevádzok OC Optima. “Pribudne spolu 12 prevádzok medzi ktorými je drogéria, telekomunikačné služby, čokolatéria, nechtové štúdio, kaviareň kombinovaná s reštauráciou, drogéria, biopotraviny, kvetinárstvo a ďalšie,” konkretizoval.

Vďaka novej prístavbe sa má rozšíriť aj ponuka gastroslužieb. Okrem reštaurácie a kaviarne pribudne podľa Šimkanina tiež malá pekáreň kombinovaná s cukrárňou.

Vizualizácia novej prístavby obchodného centra Optima v Košiciach
Vizualizácia novej prístavby obchodného centra Optima v Košiciach

 

Ponuku značiek by mal obohatiť aj zahraničný reťazec s rýchlym občerstvením. “O jeho vstupe sa ešte rokuje, avšak nie do interiéru obchodného centra, ale do exteriéru,” vysvetlil manažér. Chystaná pobočka medzinárodnej siete Chocolat Factory na svojej stránke na Facebooku prezradila, že by malo ísť o samostatnú reštauráciu Burger King aj s možnosťou drive-in na parkovisku pri hlavnom vstupe.

“Môžem potvrdiť, že máme záujem o otvorenie reštaurácie na tomto mieste. Všetko závisí od toho, ako dopadnú naše rokovania s úradmi,” povedal pre Reťazce.sk Tomáš Zuckermann, konateľ spoločnosti Tekaz, ktorá pre Slovensko vlastní franchisingovú licenciu na prevádzkovanie reťazca. Mimo Bratislavy sa chce Burger King sústrediť práve na plnohodnotné samostatné reštaurácie a prevádzky typu drive-in.

Vizualizácia novej prístavby obchodného centra Optima v Košiciach
Vizualizácia novej prístavby obchodného centra Optima v Košiciach

 

Príchod Auparku do Košíc vníma Optima ako prirodzené rozšírenie segmentu obchodných centier v regióne východného Slovenska. “Pochopiteľne, vzhľadom na jeho pozíciu a profil predstavuje silný konkurenčný prvok pre všetky obchodné centrá. Na druhej strane, aj po jeho otvorení ostane Optima obchodným centrom s najväčšou prenajímateľnou plochou  v regióne, s veľmi dobrou dopravnou dostupnosťou a s lepšími parkovacími možnosťami. Domnievam sa, že aj mix prevádzok nášho obchodného centra je zložený z mnohých atraktívnych, renomovaných značiek, ktoré predstavujú vysokú úroveň nákupných možností pre našich zákazníkov,” zhodnotil Peter Šimkanin. “Aj keď je Aupark naša konkurencia, želám im úspešné otvorenie obchodného centra pre verejnosť a všetkým Košičanom príjemné nákupy.”

Jedna myšlienka na “Nielen Aupark. Košická Optima otvorí v novembri novú prístavbu, zrejme pribudne aj Burger King

Pridaj komentár