Na Slovensko prichádza ďalší reťazec. Predáva kukuricu v pohári

Po väčšine medzinárodne najznámejších reťazcoch rýchleho občerstvenia si na našu zvrchovanú rodnú hrudu zrejme našiel cestu aj pomerne nevšedný koncept – kukurica v pohári. Nasvedčuje tomu obrandovaná konštrukcia, ktorá vyrástla uprostred Autobusovej stanice Mlynské nivy, v tesnej blízkosti pekárne Naglreiter. Nahradila nikdy nesprevádzkovaný informačný pult.

Prevádzka reťazca Maisland v čase našej piatkovej návštevy nevykazovala žiadne známky fungovania. K videniu bolo iba veľké množstvo umývadiel, základné vybavenie a presklené pulty. Ako svoj produkt firma propaguje kukuricu z Malajzie, ktorá má byť “väčšia, chutnejšia, liečivejšia a s rôznymi príchuťami”. Zákazník má teda vo svojom pohári nájsť “nerezané, ručne lúpané zrnká kukurice z Malajzie”. Snáď na túto činnosť nezneužívajú potulné chudobné deti.

Z pomerne dadaistického webu Maislandu sme zistili, že značka je “Made in Germany”, na prvom mieste v zozname dostupných jazykových mutácií je však turečtina. Po zbabelom výbere angličtiny sme ako základnú informáciu dostali, že firma je na seba hrdá, lebo je na siedmom mieste vo finančnej úspešnosti počas krízy. Dokladá to naskenovanou stranou z nejakého tureckého ekonomického časopisu.

Web sa však zrejme nevyznačuje vysokou aktuálnosťou, na titulke je totiž aj odkaz na fotky z nejakého tureckého veľtrhu z decembra 2008, ktoré boli zjavne vyhotovené mobilom podguráženého dôchodcu so zapnutou funkciou vibrovania.  Maisland však zjavne ponúka možnosť zakúpenia franchisingovej licencie, čo sa pravdepodobne podarilo aj niekomu na Slovensku.

Kde všade Maisland pôsobí nevieme, podľa zverejnenej mapy zrejme úplne všade s výnimkou Slovenska. Ale tomu by sme veľmi neverili. Minimálne v Turecku a Nemecku je však určite, teda aspoň myslíme. Na záver si pozrite aké krásne kioskové koncepty Maisland ponúka a čo za čudo vyrástlo u nás na autobusovej stanici. Hneď ako sa bude dať za vás malajzijskú kukuricu okoštujeme a poreferujeme.  Na Facebooku má zatiaľ veľkolepých 18 fanúšikov, ak bude dobrá, možno ich bude 20.

8 myšlienok na “Na Slovensko prichádza ďalší reťazec. Predáva kukuricu v pohári

  1. Jeden taky stanok je v hornom Rakusku, v nakupnom stredisku Haidcenter pri Linci. Zatial som vyskusala (2x) len klasiku – s maslom a solou a bola fajnova! Na vyber mali aj s inymi prichutami, ale v podstate mali na pulte len kupene omacky vo flaskach, tie mi nevyzerali moc chutne.

    Páči sa mi

  2. nooo.. ja uz som asi dlho nebola na Nivach. Ale dobra kukurica nemoze byt zla. Kukuricu milujem, takze vyskusat by som sla, len som zvedava na pomer chut/ kvalita vs cena. Ale skusit asi treba .o)

    Páči sa mi

  3. Nooo pokial ma pamat neklame a nic sa nezmenilo… To to nie je prvy Maisland na Slovensku.
    Ten prvy bol a mozno este aj je v OC Laugaricio TN ako je Foodcourt. Osobne som tam mal kukuricu 14.2.2010 …ale o dojmoch a cenach radsej pomlcim…nechjte sa vsetci presvedcit na Nivach:)

    Páči sa mi

  4. Kukuricu v pohari som prvykrat vyskusala v indickej stvrti v Londyne. Tam bolo milion indickych prichuti na vyber, ale i maslova ci barbecue a nemalo to chybu. Dufam, ze aj toto bude chutit podobne :-)

    Páči sa mi

  5. NO tak ten MAISLAND bol aj v Prešove v OC MAX a v HM TESCO na takých podivných kolesových vozíkoch ale po troch či štxyroch mesiacoch fungovania to zavrel asi pred dvoma tyždňami. Dal som si to 3x dokopy. Malá dávka teda asi deci pohár 1€, stredna davka asi deci a pol 1,50€ a veľká dvojdecovka 2€. Chuťovo veľmi dobré ale maximálne prehnaná cena na porciu

    Páči sa mi

Pridaj komentár