Nová prevádzka U kubistu sa bude volať Deli Grössling. Otvorí v júni

U Kubistu otvorí druhú prevádzku. Jedno z najúspešnejších bratislavských bistier pre Retazce.sk pred časom potvrdilo rozširovanie na našom Facebooku, teraz bolo pripravené prezradiť viac.

“Otvorenie druhej prevádzky sme dlho zvažovali. Dostávali sme rozmanité ponuky od Auparku po Blumentál. Veľmi sme chceli ísť do Prahy, kde máme niekoľko šikovných, gastrom ošľahaných kamatárov. Nakoniec nám dal echo Pán Medvedík, že bývalé Corny cafe chce nájomník posunúť ďalej. Po krátkej porade sme si povedali, že to je presne to, čo sme hľadali,” vysvetľuje U Kubistu. Nový priestor tak bude len pár krokov od súčasnej prevádzky, na opačnej strane bloku.

Logo nového podniku od Niny Sefcik.

“Je to blízko 🙂 a priestor sa nám hodil do konceptu Deli, ktorý sme zvažovali už skôr. Na rohu teda vznikne Deli Grössling – delikátne delikatesy. Detaily ponuky ešte brúsime, ale jedno je isté, domáci šalát treskovitého charakteru, bude jedným z pilierov ponuky. Názov Grössling je totiž odvodený od dunajskej ryby hrúz škvrnitý, nárečovo volanej Kressling,” pričom to je zatiaľ všetko, čo bistro prezradilo o ponuke.

“Táto gastrohistorická súvislosť nás okrem nápadu s podpisovým jedlom inšpirovala aj pri tvorbe loga. Autorkou je Nina Sefcik, kamarátka ilustrátorka, žijúca v Dubline.” A kedy podnik otvoria? “V priebehu júna,” odpovedalo nám bistro.

Podnik otváral v roku 2013, ako prvé z vlny bratislavských bistier stála ponuka na jedle. Vlastia ho Viliam Očipa, Peter Jančina a Ondrej Kořínek.
Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s