Už vyše roka fungujúcej trenčianskej kaviarni Sládkovič sa nedalo na začiatku nepripísať inšpiráciu bratislavským Štúrom. Po vyše roku od tvorenia Sládkoviča je situácia takáto: Štúr sa v konkurencii nových miest v Bratislave dostáva do šedého priemeru alebo rovno zatvára (Panská). Trenčiansky Café Sládkovič, máme dojem, by naopak vynikal aj v Bratislave.
Prevádzka je zjavne veľmi dobre manažovaná – lepšie pracuje so sociálnym sieťami, prevádzka výborne udržiavaná, čistá, početná a milá obsluha v uniformách, i v ponuke kávy Sládkovič predbieha Štúra (okrem štandardnej zmesi majú pravidelne obmieňaňú výberovú a robia worskhopy o príprave kávy), potenciál rozširujú i ponukou – čapovaným slovenským remeselným pivovarom a dobrým vínom.
Zdá sa, že v tomto prípade je to osobnom zanietení majiteľov, ktorí sú stále na pľaci a prevádzku sa starajú, neláme im krk snaha manažovať veľa pobočiek.