Nový reťazec na Slovensku: V centre Bratislavy otvorí globálna pizzéria Sbarro

Pizzériu Sbarro môžete nájsť vo veľa kútoch sveta. Príliš nekričí, pre nás bola vždy skôr v úzadí. Často sa krčí v nákupných centrách a pokiaľ ide o ulice miest, nezvykne byť priamo na hlavnom námestí. Značku Sbarro máme ukrytú niekde v podvedomí – jasné, to je tá pizzéria. Ktorá nás nikdy nepresvedčila, aby sme vošli.

To sa však zrejme zmení. Sbarro totiž vstupuje do Bratislavy a rozširuje možnosti okúsiť spôsob predaja a chuť pizze, ktorý cibrili skúsenosti so zákazníkmi v desiatkách krajín. Sbarro otvorí priamo v centre Bratislavy, medzi klasickou budovou Slovenského národného divadla a McDonald’s na Gorkého ulici. Nahradí dlhšie prázdny priestor po reštaurácii Svet piva.

Prvá pobočka pizzérie Sbarro v Bratislave sa pripravuje za reklamnými plagátmi

Pizzu slovenskí podnikatelia milujú. Nepotrebujú si platiť špičkových kuchárov, jej výroba je veľmi lacná. Chute sú variabilné pre široké spektrum zákazníkov. A tí vedia, do čoho idú. Že na týchto základoch sa dá stavať, dokazuje lokálna sieť Pizza Mizza a množstvo podobných po celej Európe.

Licenciu na Slovensko Sbarro predalo v delikátnej situácii. Vyše 50-ročnej sieti, ktorá od vzniku až doteraz sídli v New Yorku, hrozil bankrot. Má za sebou komplikovanú reštruktualizáciu a ohlasuje, že sa jej podarí prežiť.

Sbarro je franchisingová sieť, licencovaní podnikatelia v štyridsiatich krajinách sveta prevádzkujú vyše tisícku pobočiek. Väčšinu v domovských Spojených štátoch Amerických. V Česku má sieť päť pobočiek, z toho štyri v nákupných centrách. Z krajín V4 je Slovensko druhé, kde sa našiel záujemca o licenciu.

Priestor, ktorý prevádzka Sbarro obsadí, rekonštruuje spoločnosť Engicon. Nevedno, či sama vlastní licenciu, alebo premenu priestorov robí pre klienta. Predchádzajúce prevádzky Svet piva a Peoples Lounge Restaurant prevádzkovala spoločnosť Red Monkey Group, ktorej patrí napríklad reštaurácia Paparazzi alebo U-F-O Watch Taste Groove.

4 comments

  1. Ja som do nej raz vošiel, druhý raz tú chybu už nezopakujem, tá pizza mi vôbec nechutila. Pečú presne ten typ, ktorý nemám rád.

    Like

    • Musim suhlasit s Martinom. Ja som naposledy bol v Sbarro na letisku v Amsterdame a tiez ma nenadchla. Ale na druhu stranu, kolko ludi, tolko chuti, zeano…

      Like

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s