Fornetti je s Minute na Kollárovom námestí spokojné. Chystá ďaľšiu prevádzku

Spoločnosť Fornetti Slovakia má za sebou vyše dva mesiace úvodnej prevádzky svojho prémiového konceptu Minute na frekventovanom Kollárovom námestí v Bratislave. Podľa obchodného riaditeľa Richarda Vajdu sa druhá prevádzka  “fresh food baru” rozbieha podľa plánu.

“Prázdniny aj so svojim voľnejším režimom sa skončili. Vstúpili sme do obdobia, keď je potrebné intenzívne pracovať so zákazníkmi, ktorí sa nachádzajú na okolí,” avizuje Vajda pre Reťazce.sk plány na najbližšie obdobie. Fornetti zatiaľ nebolo nútené v rámci konceptu nič zásadné meniť. “Samozrejme, neustále obmieňame, respektíve dopĺňame sortiment či už o novinky, alebo o požiadavky zákazníkov,” dodal obchodný riaditeľ.

Fornetti Minute, Kollárovo námestie Bratislava
Fornetti Minute, Kollárovo námestie Bratislava

 

Fornetti má v pláne ďalšiu expanziu s konceptom Minute, podľa Richarda Vajdu však nie je stanovený presný časový harmonogram otvárania nových prevádzok. “Najdôležitejšie je nájsť vhodné miesto. Aktuálne môžem povedať, že na jar otvoríme ďalšiu prevádzku a opäť to bude v Bratislave,” prezradil. V septembrovom rozhovore pre Reťazce.sk Vajda deklaroval ambíciu rozšíriť koncept po celom Slovensku.

Druhú pobočku konceptu Minute otváralo Fornetti Slovakia v júli po asi desaťmesačnej prevádzke predajne v okrajovej časti Bratislavy – vo Vlčom hrdle. Obe predajne zasahujú výrazne odlišného zákazníka, kým Vlčie hrdlo je priemyselnou oblasťou s dominantnou rafinériou Slovnaft, Kollárovo námestie je v turistickom centre hlavného mesta. Ako pre časopis In Store Slovakia povedal Richard Vajda, Minute má cieliť na náročnejší a bonitnejší segment, mestského, časovo vyťaženého zákazníka, prevádzka vo Vlčom hrdle bola preto prispôsobená potrebám lokality.

Minute postavilo Fornetti ako nadstavbu nad predajňu svojho dopekaného pečiva, ktoré tvorí základ sortimentu. Dopĺňajú ho plnené sendviče a šaláty. Menšinovou zložkou sortimentu sú pizza, štrúdle, šišky, koláče, dezerty a nealkoholické nápoje. Minute je čiastočne aj predajňou klasického pečiva, to ponúka za preskleným pultom v regáloch. Ponúka tiež raňajkové menu so sendvičom, kávou a koláčikom.

Prvá predajňa Fornetti Minute vo Vlčom hrdle v Bratislave
Prvá predajňa Fornetti Minute vo Vlčom hrdle v Bratislave

 

Fornetti Slovakia so sídlom v Dunajskej Strede je na trhu od roku 1999, kedy zakladateľ František Ambrovics zakúpil master licenciu od materskej spoločnosti sídliacej v maďarskom Kecskeméte.  V roku 2004 firma začala s výrobou vlastných pekárenských výrobkov. V súčasnosti má vyše 250 franchisingových partnerov po celom Slovensku, dodáva tiež výrobky pre gastro trh.

V domovskej Dunajskej Strede prevádzkuje Fornetti Slovakia vo vlastnej réžii vzorkovú predajňu Fornetti Centro, ktorá položila základy pre dnešný koncept Minute. Ten uviedla na trh v septembri 2010 a nevylučuje, že sa časom bude tiež rozširovať. “Celá prevádzka má vytvorený dizajn manuál. Ide teda o opakovateľný, a veríme že úspešný, ľahko rozlíšiteľný koncept. Ak sa potvrdí, že Minute je schopný fungovať ako franchise, máme ambície posunúť projekt aj do tejto roviny,” uviedol Vajda pre In Store Slovakia.

Na Reťazce.sk vieme najviac o Minute FreshFoodBar:

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s