Greentree Café: Ďalšie pobočky zatiaľ neplánujeme. A z konkurentov sa nám páči Shtoor

Riaditeľ siete Greetree Café Vittorio Ventura nám ukazoval novú pobočku na Ventúrskej ulici (je skutočne veľká, aj s podzemím, choďte sa tam pozrieť!). Osobne si chcel prejsť otázky, ktoré na ktoré nám z rôznych dôvodov nereagoval na e-mail. Keďže rozhovor sme nenahrávali, prinášame vám autorizované stanoviská k okruhom tém, ktoré sme spolu preberali.

Ako sa podniká v Bratislave: Aj keď sme spokojní s výsledkami našej spoločnosti, podľa nás je súčasná situácia na trhu v Bratislave poznamenaná priveľkou koncentráciou obchodov a vysokými nájmami. Momentálna úroveň nájomného v Bratislave je lepšia ako v minulosti, no je stále vysoké.

Ďalšia expanzia: Ak nájdeme dobré príležitosti, budeme otvárať ďalšie pobočky. No po dvoch rokoch podnikania máme päť prevádzok, teraz sa chceme sústrediť na ich vyladenie.

Greeentree Café na Ventúrskej ulici. Jedna z podôb rozsiahlej prevádzky

 

Green aktivity: Téma ochrany životného prostredia teraz možno naozaj nepredáva. Keď píšeme o “zelených” témach na Facebooku, nemáme práve veľký počet “Páči sa mi to”. Osobne som však presvedčený, že je to silná téma a veľa ľudí ju oceňuje. Greentree je “zelené” predovšetkým v spojení s mojou profesionálnou históriou, v ochranu životného prostredia verím ako autor tohto konceptu.

Konkurent, ktorého si vážim: Spomedzi našich konkurentov oceňujeme najmä Shtoor, ich koncept je veľmi pekný.

Automatické prístroje na kávu: Podľa mňa nie sú handicap, ale výhoda. Keď si dáte kávu u našich konkurentov, často ju dostanete v rozličnej kvalite, pretože nie každý z členov personálu vie espresso dobre pripravovať. U nás nie, Technika pokročila natoľko, že stroje vedia pripraviť výborné espresso a my vďaka nim garantujeme úroveň kvality. Tak ako ľudia, aj stroje potrebujú veľa starostlivosti – ja ich osobne denne nastavujem na každej prevádzke, aby sme tú vyrovnanú kvalitu, na ktorú vplýva množstvo faktorov, vedeli skutočne garantovať.

Plány s Ventúrskou: S novou pobočkou na Ventúrskej máme veľa plánov. Napríklad na Obchodnej sme videli, že naši zákazníci milujú knihy. Tak tu ich máme oveľa viac, hneď niekoľko poličiek s knihami, ktoré môže čítať každý, Na prízemie plánujeme doniesť piano a niekoľko krát týždenne spríjemňovať zákazníkom pobyt na káve hrou. Hneď oproti za dverami máme druhý bar, ktorý budeme otvárať len pri špeciálnych príležitostiach ako školenia v príprave kávy alebo súťaže. A tam už máme manuálny stroj na prípravu espressa.

3 comments

  1. Rovnako ako GTC fandim ako sympatickej sieti, tak ma chytaju mrakoty, ked zacnu rozpravat o automatoch. Automat je zlo a v kaviarni nema co robit! Nemozete mysliet vazne kurzy pripravy kavy, ked vasi vlastni zamestnanci ju pripravovat nevedia. Vasim cielom by malo byt vytvorenie takeho zaskolovacieho postupu, aby bol kazdy zamestnanec schopny pripravit dobre espresso. Ano, je to komplikovanejsie ako stlacenie jedneho tlacitka, ale zase sa netvarme, ze na to treba desat rokov studia a dvadsat rokov meditacie v budhistickom klastore. Za predpokladu, ze by ste kazde rano nastavovali mlyncek a stroj, tak je to otazka toho, aby sa naucili spravne tampovat a odhadnut, kolko kavy ide do paky. To je cele…
    Argument, ze aspon zakaznici nedostanu vzdy ine espresso je s prepacenim blbost. Radsej im budete podavat vzdy rovnako priemernu kavu, ako naucite svojich zamestnancov pripravovat vybornu? To je co za pristup? To uz pokojne prejdite na instantnu kavu – ta sa pripravuje este jednoduchsie a vysledky budu naozaj konstatne.
    Rovnako suhlasim, ze na kvalitu kavy vplyva mnozstvo faktorov. A vy ich mate vsetky pod kontrolou! Ved si tu kavu sami prazite, nie? To je luxus, ktory nema ziadna ina kaviaren v BA! A co s touto mega vyhodou spravite? Nasypete ju do automatu! Bravo!

    Like

    • Suhlas. Ak si mam dat kavu v kaviarni, tak kvoli niektorym pridanym hodnotam. A len vdaka nim som ochotny za tu kavu zaplatit viac, nez ako ked si ju spravim doma.
      Tie hodnoty su mimo ineho atmosfera, ale aj remeslo baristu, ktory mi tu kavu pripravi. Kavu z automatu si mozem dat v kancli a zadara…

      Like

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s