Zmrzlinový raj pri OD Slimák: Náš kandidát na najkvalitnejšiu zmrzlinu v Bratislave

Nedávno sme dostali takýto e-mail:

Zmrzlina ako taká nie je, alebo by nemala byť, vyrábaná z polotovarov. Tie by mali slúžiť len ako dochucovadlo v prípade, ak niekto používa kompóty alebo mrazené ovocie, kde chýba tá “čerstvosť” ovocia. Naneštastie Na slovensku sme podľahli nadvláde balkánskej či albánskej zmrzliny, ktorá pre svoju “kvalitu” môže byť predávaná fakt len na Slovensku vzhľadom na to, čo obsahuje.

Naša zmrzlina úplne inde. Pri príprave používame len čerstvé ovocie a produkty najväčšej kvality. Sme v stálom kontakte z majstrami zmrzlín v Taliansku, kde som strávil mnoho času.

Jeden zmrzlinár pracuje na jednom zmrzlinovom základe aj 20 rokov. My máme v našich receptúrach 3 základné bázy a viac ako 70 základných receptúr, v ktorých nájdete zmrzliny doslova od výmyslu sveta. A to hovoríme iba o základných receptúrach. Momentálne máme vo vitríne 38 chutí, ktoré neustále obmiename podľa potreby. V každom prípade, budem rád ak sa zastavíte a ochutnáte našu zmrzlinu. Po prípade vám poukazujeme čo to o výrobe našej výrobe.

Výborne, naše hľadanie skutočnej kvality získava odozvu v realite! No nevybrali by ste sa na miesto preveriť, či to je skutočne tak, ako hovorí majiteľ?

Za tmavými dverami sme našli na slovenskú zmrzlináreň rozľahlý interiér, vo vnútri predovšetkým širokánsky pult. Druhov zmrzlín bolo skutočne takmer 40. Čo nás hneď upútalo:

  • žiadne bohviečím nafúknuté kopce zmrzliny, ale na pohľad hutná zmrzlina
  • prirodzené chute. Žiadna “šmolková”, ale všetky možné druhy smotany, tvarohu, štyri druhy čokoládovej, maková alebo – karamelová (s veľkými kúskami krowiek!), kávová, sicílske ovocie a ďalšie a ovocné snáď v plnom počte
  • nesmierne nás potešila prirodzená hnedastá farba banánovej. Keď pomeliete banány, sú hnedé, nie žlté!
  • žiadna vodnatá a prázdna ale lahodná, plná chuť blízka drahým kupovaným zmrzlinám
  • podávanie – kornútky boli hygienicky balené, žiadne “chytám mince jednou rukou, tou istou potom balím kornútok do servítky” . Všetky kornútky boli pripravené s ochranným obalom
Jednoducho, nemali sme pocit návštevy v továrni na chemikálie, ale v zmrzlinovom butiku, kde rozumejú, čo robia. Porcie boli prirodzene veľké, nebol to najväčší z kopčekov čo sme dostali v zmrzlinárni, ale pri extra kvalitnej zmrzline a absolútne bežnej cene 50 centov to chápeme.

Všetko stále úžasné chute

Do zmrzlinárne sme poslali aj kamaráta, ktorý miluje sladkosti. Ten opísal skúsenosť takto:

  • krowka – výborná, s kúskami krowiek
  • vlašský orech – najlepšia z tej trojice, po jej zliznutí som mal v ústach chuť orechového koláča, ktorý moja mama pečie na Veľkú noc
  • arašidová – najmenej výrazná z tých troch chutí, možno preto, že som ju mal úplne dolu a zanikla medzi tými ostatnými
  • Druhá návšteva – vlašský orech naďalej s prevahou vedie, ale ani miláčik sa nenechal zahanbiť. Všetko stále úžasné chute (len trochu menšie porcie ako v nedeľu :-)  A aj predavačka potvrdila, že vlašský orech išiel dnes najviac na odbyt
Vlašský orech, miláčik a rafaello zo Zmrzlinového raja v Bratislave
Kávová a vlašský orech zo Zmrzlinového raja v Bratislave

 

Kvalitou je táto zmrzlina blízka už  iba jednej v Bratislave. Greentree. A vieme, že spoločný menovateľ je tu Taliansko. V prípade zmrzlinárne Zmrzlinový raj dlhoročná talianska skúsenosť, v prípade Greentree taliansky majiteľ.

A kde teda nájdete tento zmrzlinový zázrak v Bratislave? Volá sa Zmrzlinový raj a sídli v susedstve obchodného domu Slimák na Kukučínovej ulici 38. Toto je domovský web (so zoznamom všetkých druhov, triedených podľa spôsobu varenia) a oficiálna Facebook stránka.

Naše pátranie sa nekončí. Ako nájdeme ďalšiu hnedú banánovú, viete to po našom úspešnom teste ako prví. Aby sme sa všetci dozvedeli niečo viac o zmrzline a jej kvalite, zajtra prinesieme krátky rozhovor s majiteľom Norbertom Kotlárom.

Ak vyskúšate Zmrzlinový raj, určite nám dajte vedieť!

15 myšlienok na “Zmrzlinový raj pri OD Slimák: Náš kandidát na najkvalitnejšiu zmrzlinu v Bratislave

  1. Dnes odskúšané, fakt je dobrá. Pani nám dala ochutnať z novej, ktorá ešte nemá meno, ale je to kombinácia tvarohu, rumu a bielych sušených hrozienok.

    Len ten interiér… vyzerá to tam trošku až desivo. :(

    Páči sa mi

  2. myslim ze je cas reagovat! retazce zobudte sa…greentree = pregel … vid web…. konkurecna firma mec3.  zmrzlinovy svet na slovensku ovladaju  mec3 , pregel , giusso , fabbri……. jak sa niekto nevyzna v kave tak sa niekto nevyzna v zmrzline…. 40 druhov zmrzlin… to musi byt cerstvost… minimalne tri dni stara zmrzlina …skoro jak kolacik zo shtoora. vela stastia v dlasom hladani

    Páči sa mi

    1. Nerozumieme sa. Pregel je aj Zmrzlinovy raj. Ide o dalsie suroviny a sposob spracovania, dochucovadla, potravinove nahrady. Mec3 je podla nas mor, pretoze je najlacnejsi, maju ho v rukach neschopni drobni podnikatelia, ktori ho robia zle a je ho 99 %. Sam o sebe je to tiez len tvarny zaklad, ktory sa da pokazit, aj vytunit

      Páči sa mi

      1. pregel je to iste co mec3.su to dve najväčsie a najlepsie firmy co sa tyka zmrzliny.to jak keby ste uznavali illy a nie pellini top alebo lavazzu…a ak ide len o dochucovadla , potravinove nahrady..odoberte greentree hviezdicku za cisto zmrzlinovy prach

        Páči sa mi

  3. ak hľadáte fakt dobru zmrzlinu skúste Zmrzlina na Hradskej, Vrakuňa.
    Sú maličký ale čerstvosť a kvalita je vysoká . treba skusiť
    chuť a cena sú najlepšie v BA.

    Páči sa mi

  4. Jedno je iste cele Slovensko obsadili Makedonci a Albanci ktorí robia zmrzlinu čo nemá zo zmrzlinou nič spoločné je to dosť smutné ale Slovákom to chutí je to smutné ,že už málokde je nájsť domáceho zmrzlinára. M3 A Pregel sú nepochybne kvalitné prípravky veď vo velkej miere to používaju aj Taliansku

    Páči sa mi

    1. vidno ze zmrzlinu poznate len s kniziek,a Makedonci a albanci su aky su ale nehadzte kazdeho do jedneho mecha.a ked hovorite a M3 PREGEL ,je mi vas všetkych zmrzlinarou luto neviete robyt niečo take aby vam davali oni umelini a vi ich miešali do vody trapne.vie vlasne zvas niekto jak sa od zakladu viroby zmrzlina a kolko sa roby a čo všetko ktomu potrebujete.asi nikto tak si lizte tie vaše trapne umele sračky a odrbavajte ludi stim vašim M3 a pregelom ani sami nevedia čo vam ponukaju.

      Páči sa mi

  5. Vsetci co sa tu hrate, ze viete o zmrzline ale viete iba s casti, dobra a prava zmrzlina je a bude vzdy iba varena a s vajickami, vsetko ostatne je grc a mozu vraviet ze talianska a neviem aka ked neni varena dobra nikdy nebude pretoze meg3 a ostatok vas ju naucia sice ale tie prasky co vam ukazu nikdy nemoze byt dobre. Iba varena so suseneho mlieka a vajicok moze byt top a este nie varena v pasterizatori ale v kotli,lenze toto uz zmrzlinari nerobia je to moc pracne a zdlhave iba par este ano.

    Páči sa mi

Pridaj komentár