Anker na bratislavkom letisku je živý a zdravý [foto]

Prvý a zatiaľ bohužiaľ jediný Anker na Slovensku na bratislavskom letisku sa má dobre. Ľudí bolo tak akurát, v jednom momente len traja,  druhom dvanásti.

Ponuka obložených žemlí je na naše pomery lákavá a široká, ľudia ich kupujú najviac. Sekanej sa počas našej návštevy nikto nedotkol. Len pomaly ubúda zo skvostných, no ankerovsky predražených koláčov. Reflektuje to aj ponuka sortimentu – koláčov je akosi chudobne. Ale možno je to podvečerným časom, kedy sme prevádzku navštívili.

Keď sme boli na otvorení pobočky, majitelia tvrdili, že slovenskou novinkou bude ponuka polievky. Kotlík na pulte stojí, nad ním osem tanierov. No ani slovo o ponuke. Za to raňajky tu promujú aj teraz. Bohvie, či sa polievková slovenská mánia potvrdila aj na letisku.

Akurát, prečo tak dlho trvá hľadanie druhej pobočky?

12 comments

  1. “Akurát, prečo tak dlho trvá hľadanie druhej pobočky?”
    nuž prečo. ked si porovnate ake su vstupne naklady (hlavne ceny prenajmov-na pocudovanie aj pocas krizy) na zacatie prevadzky u nas a napr. v CR, zatoci sa vam z toho hlava. su podla mojich info drahsie ako vo W. nuz asi preto.
    zaujimave je, ze napr. mcd,kfc,subway… neotvarali svoju prvu pobocku v BA, ale v inych mestach SR.

    Like

      • To s tym súvisi. Takmer kazda najomna zmluva pocita s kauciou (zarukou…), ktora sa bezne splha k desattisicom eur. Okrem toho mesacne najomne (niekolko mesiacov vopred,ze). Ak chcete seriozne rozbehnut prevadzku asi musite kradnut, ak nechcete okradat vlastnu firmu. Potom kaviarne, pekarne, bistra (aj s dobrym konceptom) velmi rychlo zakapu, ak sa v nich neprepiera kadeco (vid prazdnotou zivajuce zlatnictva a predajnicky s gycmi v obchodnych centrach) alebo ak to nie su fornety v nejakej plechovej bude na ulici. Nie som tu za anker. DRzim im palce, aj ked v rakusku to nie je vraj nic moc. Mam vlastnu skusenost a porovnavam ju zo situaciou v zahranici.Aj to moze byt ciastocne odpoved na vami polozenu otazku. Alebo aj na to, preco je taka vysoka amortizacia prevadzok. Jedinou vynimkou je snad Karmina na Sturovej v BA. :-) Ma uz svoju historiu (je to snad jedina prevadzka tohto tipu, ktora ostala este z cias sociku, ak sa nemylim), a ktovie kolko majitelov jej uz preslo cez ruky.     

        Like

      • A Shtoor? Začal na seba zarábať už po dvoch mesiacoch a dnes otvára novú pobočku. Tu nejde o cenu prenájmu. Ak je prevádzka kvalitná, tak si nájde svoju klientelu a zarobí na seba. Ale keď niekto otvára kaviareň iba preto aby si mal kam vodiť kamarátov, a pritom o tom nič nevie, tak zanikne skôr ako poriadne začne. 

        Like

      • Dobrý nápad a dobrý ekonomický model v pozadí sa uživí. NIe však vždy. V nejakom filme s happyendom na markize mozno. Dobro nie vzdy vitazi.
        To je tiez z odbornej literatury. 

        Like

      • No, skusme to vziat viac prakticky. mate nejaky kapital (zrejme z uveru) a nejaky napad alebo fransizu. ak sa vam podari narazit na dobry obchodny priestor (co musite mat naozaj stastie)
        1)musite ho zaplatit, ako som uz pisal vyssie
        2) ho vybavit zariadenim,tovarom, pripadne stavebne upravit…
        3)dat vyplatu zamestnancom, poslat ich na skolenia…
        4) nejak sa zviditelnit
        postupne uver splacat atd. (chvalapanubohu uz nemusite platit vypalne, ak dobre viem)
        potom vam pride nejaka kontrola alebo inspekcia, takze niekedy musite svoju strategiu aj korigovat. Ked toto po polroku zvladnete, cakate, ako sa bude spravat zakaznik. Ked mate stastie a na zaciatok svojho podnikania 300 tis E, mozete o par mesiacov otvarat dalsiu pobocku. ak nemate 300tis. Eur ziadate o uver a pravdepodobne odchadzate z banky z dlhym nosom a stale inovujete svoj model, aby na vas zakaznik nezanevrel. Ked mate tolko stastia, vydrze,invencie, nervov, desiatky vernych zakaznikov, kamaratov kde treba, ktori vam pomahaju… ze sa vam to podari ukocirovat par rokov a prenajimatel vam donemoty nezvysuje najomne, mozete otvorit aj dalsiu prevadzku. Ak ale napr. stastie nemate, co potom? No neotvorite dalsiu prevadzku a to mozete byt optimistom, ktory sa na tie prekazky nezameriava.jednoducho sa to v takom pripade neda.
        je tam privela neznamych, privela rizika.

        Like

      • anker je sice fransiza, ale tiez sa vrha na neprebadane uzemie. pre vacsinu slovakov je pekaren to co maju doma na kredenci a nebudu si kupovat pre nich drahe maslove rozky.

        Like

      •  Vypalne ako kde, teraz sa to riesi cez sbs-ky. V mensich mestach to viem spolahlivo, dokonca ked sa ti zvysi trzba, pride ti vyssia faktura (za akoze vyjazdy k poplachom a tak podobne.).

        Like

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s