Čo môže urobiť Coffee&Co, aby zlepšilo povesť svojich zákuskov

Keď štartovalo bistro Shtoor, niekto niekde v internetových v diskusiách utrúsil, že v Bratislave konečne pribudla kvalitná a nechemická alternatíva koláčom z Coffee&Co.

Nevieme, či ľudia zákuskom z Coffee&Co neveria. Možno vyzerajú príliš dobré na to, aby to bola pravda. Mne osobne veľmi chutia a verím, že sú skutočne kvalitné – aj keď neputujú z pece priamo na pulty, ale istý čas strávia v mrazničke.

Cítiť , že aj podľa manažmentu by povesť zákuskov mohla byť lepšia. Napríklad na tlačovke k svojmu “revivalu” pred vyše rokom Coffee&Co ostentatívne pripomínalo svoje vlastné vývojové štúdio koláčov a pekáreň v Modre, kilogramy masla v nákupnom zozname a žiadne “éčka” v receptúrach zákuskov. Len nedávno Coffee&Co rozosielalo newsletter a opäť padlo pár slov aj o kvalite zákuskov.

Výborný jesenný "pumpkin cake" (jadierkový koláč) Coffee&Co

Stále sú to však len slová. Možno ale existujú aj efektívnejšie formy, ako urobiť zo svojich koláčov tie najlepšie na trhu. Čo tak napríklad:

  • Momentálne sa občas vyskytujú zľavy pri kúpe akéhokoľvek zákusku s kávou. Zoberte ľuďom možnosť výberu a útočte konkrétnymi chuťami konkrétnym zvýhodneným “zákuskom dňa”. Urobte šťavnatý plagát na každý a dajte ho pred predajňu
  • Zoberte kameru a nakrúťte pár klipov o tom, ako kvalitné zákusky v Modre vznikajú. Zaveste ich, kam sa dá
  • Robte sobotné popoludňajšie kurzy pečenia koláčov, hoci aj platené. Povedomiu pomôže aj samotná informácia, že si v pečení veríte
  • Otvorte kuchyňu a zavolajte food-blogerov do výrobne. Ak niet čo skrývať, pozitívny efekt na webe sa dostaví
  • Založte komunitu na Facebooku, ukazujte nové zákusky. Nechajte napríklad nový sezónny koláč vybrať najaktívnejších členov komunity

Jednoducho, vynechajte reklamné reči o kvalitných surovinách doplnené obrázkami, ktoré vyzerajú ako z fotobanky. Tomu už nikto neverí. Otvorte svoju pekáreň a nechajte hovoriť cukrárov o svojej práci. Ukážte tie kvalitné suroviny, o ktorých padá toľko slov

Možno sú tieto nápady banálne a už napadli aj aj manažmentu. Prípade sa z objektívnych dôvodov nedajú uskutočniť. No možno nie a pomôžu.

9 comments

  1. Vdaka Retazcom za zaujem o „povest“ nasich tort a kolacov:) Teraz vazne. V prvom rade by som poopravila nazov celeho clanku, pretoze si myslime a na zaklade reakcii nasich zakaznikov sme dokonca o tom presvedceni, ze povest nasich kolacov je vyborna. V com je problem a ten tu je aj pomenovany, ze okolo toho nerobime vacsie halo. Uprimne sa priznam, zobrali ste nam vietor z plachiet, mnozstvo zo spomenutych aktivit sme mali alebo mame v plane urobit. Jedinym nasim problemom je to, ze vsetko dlho trva. Ano, mame vlastnu pekaren v Modre (mame v prenajme cast Viedenskych pekarni), ktora v minulom roku presla ciastocnou renovaciou a tiez procesom certifikacie ISO. V tom case nemalo zmysel robit ziadne aktivity smerom k verejnosti (exkurzie, videa a pod). Toto vsetko vsak uz mame za sebou a je nasim zamerom dat moznost „nakuknut do nasej kuchyne“ v tomto pripade pekarne. To iste plati aj o vacsej interaktivite s nasimi zakaznikmi. Nechcem, aby to vyznelo ako alibi, ale je trosku komplikovanejsie akukolvek aktivitu (mozno na pohlad jednoducheho charakteru) uskutocnit v spolocnosti nasej velkosti, ako v samostatnej nezavislej kaviarni /bistre, kde sa da pomerne flexibilne zareagovat na poziadavky zakaznikov resp. uskutocnit akakolvek myslienka.
    Kazdopadne dakujeme za vsetky nazory, vedzte, ze ich citame a starostlivo zvazujeme a verime, ze nas posuvaju dalej resp. blizsie k zakaznikovi:)

    I. Kotrikova
    Marekting Coffee&Co

    Like

  2. podla mna su kolace v Coffee&Co VYNIKAJUCE, najlepsia je torta Day&Night a Brownie, akurat ze ceny su fakt premrstene, chcelo by to napr. kazdy den mat jeden druh napr. za 1/2 ceny
    a tiez by ma zaujimalo, ci sa nechystate do Eurovea

    Like

  3. @Dana, sme radi, ze ste si oblubili nase kolace. Okolo ceny su vzdy siahodlhe a vasnive diskusie, avsak skusme vychadzat zo samotnej podstaty tohto clanku. Ako uz bolo spominane, my si nase kolace pecieme sami, vo vlastnej pekarni. Je to vsetko rucna vyroba, s pouzitim prvotriednych surovin (ziadne potravinove nahrady, margariny a pod). Uz tento samotny fakt je prvym predpokladom, ze mame vstupne naklady na kolace vyssie ako nasa konkurencia, ktora to riesi povacsine dodavatelskym sposobom. Pritom, ked si urobite prieskum cien kolacov minimalne v BA, rozdiely nie su vysoke. Avsak dovolim si tvrdit, ze rozdiel v kvalite je naopak dost poznatelny. Takze si z toho mozete urobit zaver sama.
    Do Eurovea sa zatial nechystame, myslime si, ze nas je v BA dost:)… ale jeden nikdy nevie:)

    Like

    • dakujem za odpoved, ale aj tak mi nejde do hlavy, ze kolace su drahsie, ked si ich sami vyrabate, ako ked by ste ich odoberali? nezda sa mi to velmi logicke, pretoze tu vypadne medziclanok, ktorym je dodavatel, a tym by sa mali znizovat aj naklady
      a to ze su vseobecne v BA kolace v kaviarnach/cukrarnach drahe, je pravda, preto by som sa vydala smerom trosku nizsej ceny, resp. nejakymi akciami
      ja som napriklad bezne nakupovala viac nez 10 ks brownie naraz, a nejaka zlava by potesila

      Like

  4. Ahoj Retazce & spol..
    Aj ja som uz vela pocula o kolacoch v Coffee & Co, ze su bez chemikalii, bez kadejakych umelych serepeticiek, s pravym maslom, rucne robene a tak pod., a ze sa za posledny rok podstatne zlepsili. Ja mam oblubeny najme cucoriedkovy cheescake, ktory nema konkurenciu v BA a mozno ani nikde na Slovensku a tiez mrkvovy kolac. Ovocne su fajn ked su cerstvo vytiahnute. Cena je nadpriemerna, ale dnes som bola v Rakusku a tam je skoro raz tolka. Takze chodim do Coffee & Co obcas, ale pravidelne. Nastastie zumba to isti! :-) Tie rady z clanku by ste si mali vziat k srdcu a mohli by ste sa stat No.1 na Slovensku a mozno aj dalej. Ja pridam este navrh na slogan: “Vyborna kava, vyborna torta, a to je len zaciatok!” :-)))

    Like

  5. Ahoj Retazce & spol..
    Aj ja som uz vela pocula o kolacoch v Coffee & Co, ze su bez chemikalii, bez kadejakych umelych serepeticiek, s pravym maslom, rucne robene a tak pod., a ze sa za posledny rok podstatne zlepsili. Ja mam oblubeny najme cucoriedkovy cheescake, ktory nema konkurenciu v BA a mozno ani nikde na Slovensku a tiez mrkvovy kolac. Ovocne su fajn ked su cerstvo vytiahnute. Cena je nadpriemerna, ale dnes som bola v Rakusku a tam je skoro raz tolka. Takze chodim do Coffee & Co obcas, ale pravidelne. Nastastie zumba to isti! :-) Tie rady z clanku by ste si mali vziat k srdcu a mohli by ste sa stat No.1 na Slovensku a mozno aj dalej. Ja pridam este navrh na slogan: “Vyborna kava, vyborna torta, a to je len zaciatok!” :-)))

    Like

  6. @Dana K – otazku by sme mali polozit inak, cena vyrobku v malovyrobe (to sme my) versus cena vyrobku vo velkovyrobe (externi dodavatelia, co moze byt aj priamo velka pekaren bez dalsieho distribucneho clanku). Takze, ak hovorime napr. o fixnych nakladoch, tak tie sa rozrataju bud do desiatok tisic ks produktov alebo len do stoviek ks produktov, ktore vyrabame my. A ako som uz pisala, ziadne stroje, iba rucna vyroba. Nehovoriac o kvalite a tym padom aj cene pouzitych surovin. K pripomienke o brownies budem trochu kriticka do nasich radov. Je samozrejme, ze kazdy manazer prevadzky ma moznost a kompetenciu udelit na zaklade uvazenia zlavu. Toto bol konkretne priklad, kedy by zlava mohla byt udelena (a verim ze v buducnosti urcite bude).
    @Dana – dakujeme za slova pochvaly a uznania … a aj kreativny navrh na slogan:) Odporucame na leto lahsie torty ako malinova, jablkova, mrkvova alebo cheesecake, ruka v ruke so zumbou je to idealna kombinacia:)

    Like

  7. Dnes som sa zastavila na novinku v Coffee & Co. na Tatracentre – Visnovo . Gastanovy cheescake. FANTAZIA!!!, skutocne velmi chutny zakusok, stavnaty, sviezi a k tomu skutocny cheescake. Skoda, nenapadlo ma urobit foto.

    Like

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s