V Greentree sa nám páči, že majiteľ siete Vittorio Ventura je často za pultom a s veľkým entuziazmom obsluhuje sám zákazníkov. Páči sa nám, ako pracujú s doplnkovým tovarom (ponúkajú ho skutočne mnoho, otázka je, ako ide na odbyt). Nemajú taký problém s obsluhou, aký mávalo Coffee&Co. A samozrejme, milujeme ich zmrzlinu.
No nepáči sa nám, že kávu so sebou dostaneme studenú. Že espresso sa tu volá “piccollo”, čo je ako nazvať halušky knedlíkmi a dokazuje to neznalosť kávy. Že ich hlavný snack “focaccia” chutí ako pečená podrážka. Že na cappuccino alebo latte automaticky posýpku – tiež neznalosť. Že plagát o sójovom mlieku je naškrabaný vo Worde bez vkusu, ako v bratislavskej MHD. Že ich raňajky – croissant, malý fresh džús a káva sú predražené (3,75 eur). A že sa úplne vykašľali na aktualizáciu webu.
Je tá firma v poriadku? Keď sme naposledy riešili, že v Coffee&Co to ide nejak dolu vodou, tak nasledovala správa o krachu. Tak snáď je všetko v poriadku.
Dobré postrehy… len to s tým piccollom nesúhlasím, že je to kvôli neznalosti majiteľa, je to skôr spravené naschváľ kvôli neznalosti zákazníkov – česť výnimkám. Viem o čom hovorím, my sme tiež v kaviarni vynechali názov piccollo a nahradili ho espresso a každé druhé bola reklamácia od zákazníka, že on chce veľké presso. Dať tam americano by bola samovražda :) na vysvetlovanie…
Páči sa miPáči sa mi
Kaviareň by mala byť primárnym miestom, ktoré akceptuje a rozvíja kultúry pitia kávy. Nie dopúšťa sa najbežnejších chýb. Ak je to vedomý krok, podľa mňa zlý. Ale je to jeho biznis.
Páči sa miPáči sa mi
Základné mínus celej siete – káva a jej príprava. Žiadný profi pákový presso stroj. Vojdite do GreenTree a všimnite si automaty skoro ako na hlavnej stanici, obsluha do nich akurát nehadze mince, iba stlaci co prave chce pripravit a hotovo a tak to aj chuti. Bieda… Kultura pripravy kavy na bode mrazu.
Páči sa miPáči sa mi
Naj naj a tisíckrát naj je kaviareň ZICAFFE v Cubicone (určite by mala byť aj niekde v Starom meste, len to tam ešte nemám preskúmané). Personál zaškolený lepšie ako originálny Talian- kávičkár, profi stroje (ako kávomaty tak mlynčeky), sicílska káva v rôznych pomeroch ako na predaj tak aj priamo na pitie (robusta – arabica 20%- 80%% , mletá, celá, čistá arabica, čistá robusta aj fifty fifty), pohár vody (nechápem, ako ho niektoré ,,kaviarne” môžu nedať), hnedý cukor, biely cukor, cukríček s čoko a mandľou, slečna nemá problém s výrazmi ako espresso, espresso lungo, decaffeino, rozumie, že pojem piccolo nie je ani tradičné ani talianske, a ja ako donedávna najväčší kávový laik som sa dnes dozvedala čo je to malinké, zdravé, kofeínom nedotknuté, čisté a aromatické ristretto, ktoré Taliani do seba hádžu na počkanie max. do 11tej hodiny. Malinká, útulná a príjemná kaviareň, kde sa málokedy objaví kávový laik (pretože behom jednej návštevy získava max. prehľad).
Páči sa miPáči sa mi