Čo sa deje, Greentree?

V Greentree sa nám páči, že majiteľ siete Vittorio Ventura je často za pultom a s veľkým entuziazmom obsluhuje sám zákazníkov. Páči sa nám, ako pracujú s doplnkovým tovarom (ponúkajú ho skutočne mnoho, otázka je, ako ide na odbyt). Nemajú taký problém s obsluhou, aký mávalo Coffee&Co. A samozrejme, milujeme ich zmrzlinu.

No nepáči sa nám, že kávu so sebou dostaneme studenú. Že espresso sa tu volá “piccollo”, čo je ako nazvať halušky knedlíkmi a dokazuje to neznalosť kávy. Že ich hlavný snack “focaccia”  chutí ako pečená podrážka. Že na cappuccino alebo latte automaticky posýpku – tiež neznalosť.  Že plagát o sójovom mlieku je naškrabaný vo Worde bez vkusu, ako v bratislavskej MHD. Že ich raňajky – croissant, malý fresh džús a káva sú predražené (3,75 eur). A že sa úplne vykašľali na aktualizáciu webu.

Je tá firma v poriadku? Keď sme naposledy riešili, že v Coffee&Co to ide nejak dolu vodou, tak nasledovala správa o krachu. Tak snáď je všetko v poriadku.

4 myšlienky na “Čo sa deje, Greentree?

  1. Dobré postrehy… len to s tým piccollom nesúhlasím, že je to kvôli neznalosti majiteľa, je to skôr spravené naschváľ kvôli neznalosti zákazníkov – česť výnimkám. Viem o čom hovorím, my sme tiež v kaviarni vynechali názov piccollo a nahradili ho espresso a každé druhé bola reklamácia od zákazníka, že on chce veľké presso. Dať tam americano by bola samovražda :) na vysvetlovanie…

    Páči sa mi

  2. Základné mínus celej siete – káva a jej príprava. Žiadný profi pákový presso stroj. Vojdite do GreenTree a všimnite si automaty skoro ako na hlavnej stanici, obsluha do nich akurát nehadze mince, iba stlaci co prave chce pripravit a hotovo a tak to aj chuti. Bieda… Kultura pripravy kavy na bode mrazu.

    Páči sa mi

  3. Naj naj a tisíckrát naj je kaviareň ZICAFFE v Cubicone (určite by mala byť aj niekde v Starom meste, len to tam ešte nemám preskúmané). Personál zaškolený lepšie ako originálny Talian- kávičkár, profi stroje (ako kávomaty tak mlynčeky), sicílska káva v rôznych pomeroch ako na predaj tak aj priamo na pitie (robusta – arabica 20%- 80%% , mletá, celá, čistá arabica, čistá robusta aj fifty fifty), pohár vody (nechápem, ako ho niektoré ,,kaviarne” môžu nedať), hnedý cukor, biely cukor, cukríček s čoko a mandľou, slečna nemá problém s výrazmi ako espresso, espresso lungo, decaffeino, rozumie, že pojem piccolo nie je ani tradičné ani talianske, a ja ako donedávna najväčší kávový laik som sa dnes dozvedala čo je to malinké, zdravé, kofeínom nedotknuté, čisté a aromatické ristretto, ktoré Taliani do seba hádžu na počkanie max. do 11tej hodiny. Malinká, útulná a príjemná kaviareň, kde sa málokedy objaví kávový laik (pretože behom jednej návštevy získava max. prehľad).

    Páči sa mi

Pridaj komentár