Pokazené mäso v Tescu: Svet nie je čierno-biely

“Prečo je naše mäso také kvalitné?” stojí na transparentoch pri chladiacich pultoch v predajniach Tesco. Ako keby nápis chcel vyjadrovať myšlienky zákazníka, ktorý pred sebou práve tlačí košík. Tá predstava je však na míle vzdialená od reality. Paralelne totiž beží oveľa silnejšia antikampaň.

Určite ste to neprehliadli: V hypermarketoch objavili poľské mäso so salmonelou (TASR). Inšpektori odhalili salmonelu v Tescu (SITA). Na pultoch našli mäso so salmonelou. Bolo z Poľska (Sme). V Tescu našli kuracie prsia z Poľska nakazené vírusom salmonely (Pravda). Po druhej celoslovenskej kontrole sa opäť na čiernu listinu dostalo Tesco. (Správy STV) Zachytené to bolo v obchodnom dome Tesco Topoľčany, s tým že sa tam nachádzalo 170 kg tohto výrobku. (Ta3) Na Slovensku boli distribuované do 84 predajní siete Tesco. (Joj) Najzávažnejšie zistenie bol nález v hypermarkete Tesco. (Markíza)

Ťažko uveriť, že vedúci reťazcov s buržoáznym cylindrom so šialeným smiechom vyťahujú mäsa z odpadkového koša, aby ho následne predali a otrávili zákazníkov. Pretože tá negatívna publicita, ktorá následne so šťavnatými detailami letí cez všetky médiá, tá by za to nestála. Reťazce investujú príliš veľa do komunikácie so zákazníkom, skvalitňovaniu produktov a kultúry predaja na to, aby robili podobné veci.

“Pravda” nie určite nie je ani na jednej strane. Reťazce majú určite medzery v pracovných postupoch, odhalených prípadov hazardu s mäsom po záruke je príliš veľa. A určite aj v tom, ako reťazce na takéto prípady reagujú. Za tie roky však na postupoch určite popracovali. Reťazce predsa prichádzajú z lepšieho a fungujúceho prostredia vzťahov so zákazníkmi.

Štátne kontrolné orgány k spoločnostiam, ktoré celému národu dodávajú potraviny, pristupujú ako k bosorkám v stredoveku. Obvinenie typu “poľské kura so salmonelou” a v konkrétnom jednom reťazci, bez konkrétnych detailov, to sa až príliš podobá na snahu podporiť predaj domácich kureniec a možno v domácom reťazci. Možno paranoidné, ale v Slovenskom prostredí mi to príde absolútne reálne.  Keď vidím domáce reťazce a domáce mäsiarstva, skôr mám strach nakupovať tam. Bohužiaľ.

V konečnom dôsledku tieto útoky, ktoré často prichádzajú ešte pred oficiálnym prešetrením prípadov, neprospievajú skutočne nikomu. Pretože neprospievajú dôvere medzi zákazníkom a predajcom – človekom a človekom. Neprospievajú spotrebe, neprospievajú ekonomike.

3 myšlienky na “Pokazené mäso v Tescu: Svet nie je čierno-biely

    1. To maso bolo balene v Polsku, ako za to moze Tesco?

      Ja na mase z Tesca fungujem a zijem, nemam ziadne choroby, ktore by teoreticky z masa mohli pochadzat a maso nesmrdi, je stavnate, chutne, atd. Ziaden problem.

      Páči sa mi

Pridaj komentár