Po Auparku ďalší mall v Žiline: Mirage je úplne v centre, má navyše kiná, McDonald´s či Marks&Spencer. Pozrite si foto

Žilinčania vedia, že téma “nový Aupark” má ešte jednu dôležitú kapitulu. Mirage. Bratislavský developer HB Reavis sa snaží s konceptom Auparkov získať pozemky čo najviac v centre. No žilinskému Mirage lokálneho podnikateľa Georga Trabelssieho sa to podarilo absolútne. Nové centrum stojí na námestí Andreja Hlinku, priamo pri známych Farských schodoch. Výborne umiestnené centrum sa môže zaujímavou architektúrou aj nájomcami dostať v úspešnosti na úroveň rovnú Auparku, či dokonca súperiť o pozíciu jednotky. Bude to veľmi zaujímavý stret skúseného staviteľa a správcu centier verzus miestneho podnikateľa a neskúseného správcu centier.

Vyťaží z neho Žilina – pomaly opúšťané centrum mesta môže vďaka dvom novým nákupným centrám chytiť druhý dych a zvrátiť tak negatívnu tendenciu pustnutia, ktorou pre okrajové nákupné centrá trpia aj iné, porovnateľne veľké mestá.

V Mirage zákazníkov čaká druhý slovenský Koton (prvý je v Eurovea Galleria), Marks&Spencer, McDonald´s aj s McCafé samozrejme, Lindex, Tally Weijl, po Auparku druhá Pizza Mizza v meste, avšak s konceptom Express a – multiplex CityCinemas. Na kiná má v Žiline monopol OC Max a Cinemax (Continental Film). CityCinemas sú zatiaľ len v ohyzdnom centre Galéria Košice, prevádzkuje ich domáca spoločnosť Tatra Film. Tieto dva lokálne pokusy o multiplex sa prvýkrát stretnú práve v Žiline. Tieto dva lokálne pokusy o multiplex sa prvýkrát stretli už v Košiciach.

Ako vyzerá stavba Mirage okolie (vrátane nakuknutia dovnútra!)
(pre zväčšenie fotografií kliknite)

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

A kedy? Priamo na mieste to tak zatiaľ nevyzerá, ale Mirage má otvárať tento rok. Dokonca plagáty McDonald´s Žilinčanom sľubujú termín 20. októbra. Zatiaľ vidno len logá nájomcov a čulý stavebný ruch. Ohľadom otvorenia OC Mirage vám zatiaľ môžeme sľúbiť jednu vec – budeme tam do pár dní :)

Pre všetkých žilinčanov toto asi nebudú nové informácie, a určite vedia aj viac. Podelíte sa? :)

15 myšlienok na “Po Auparku ďalší mall v Žiline: Mirage je úplne v centre, má navyše kiná, McDonald´s či Marks&Spencer. Pozrite si foto

  1. ” Tieto dva lokálne pokusy o multiplex sa prvýkrát stretnú práve v Žiline.”
    Môže autor vysvetliť toto tvrdenie?
    Veď sami píšete že Citycinemas je už v Košiciach a nie je tam náhodou aj Cinemax ?
    Nie sú práve Košice prvé kde sa tieto multikiná (nie multiplexy) stretli ?

    Páči sa mi

    1. tiez som sa na tej nezmyselnej vete zabavil :D

      alebo tato veta:
      “Výborne umiestnené centrum sa môže zaujímavou architektúrou aj nájomcami dostať v úspešnosti na úroveň rovnú Auparku, či dokonca súperiť o pozíciu jednotky.”

      no comment!

      Páči sa mi

    2. My informácie negarantujeme, toto je blog. Píšeme, čo najlepšie vieme. Ak máte presnejšie informácie, stačí ich normálne doplniť. Ďakujeme za podnet a formuláciu sme opravili.

      Páči sa mi

  2. suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper nic nemoze byt lepsie ako mirage aupark je nic moc to ani stavat nemali zbytocne tam zavadza hned to zburajte a postavte tam radsej pre deti ihrisko a hojdacky

    Páči sa mi

Pridaj komentár