McCafé je také dobré, aké v krajine treba

Buďte náročný zákazník a skúste si v McCafé vypýtať nízkotučné mlieko (alebo sójové, ak ste vegán), prípadne extra shot espressa. Škoda, u nás to nejde. “Máme len polotučné mlieko. Nemáme pákové espresso, je to automat, naleje plnú šálku. Môžeme vám naliať menej mlieka a doúčtovať jedno espresso, ale to by bolo drahé… atď”. Jednoducho, aj pri prihladnutí na kávovú zmes priemernej chuti, si človek uvedomí, že McCafé pri Starbuckse je ako McDonald´s pri dobrej reštaurácii. Ale tak to má byť, presne s cieľom ponúknuť lacnú alternatívu McCafé vzniklo.

Tam, kde je Starbucks cez ulicu, napríklad už len tuná niže hraníc v Rakúsku, sa musí aj McCafé viac snažiť. Sójové mlieko? Jasné. Extra espresso? Bez problémov. Dokonca dieťa si vypýtalo od obsluhy pohár vody a  – bez mihnutia oka – pristál v skle na pulte. Za nula ojro.

Mimochodom, ďalšie McCafé pribudne v Bratislave. Prerábať sa bude prevádzka na Hviezdoslavovom námestí, resp. Gorkého ulici pri starej budove Slovenského národného divadla. Kávový odtieň svetového reštauračného reťazca sa pomaly ale isto sa stáva lídrom na trhu v počte prevádzok. Do konca roka pribudnú minimálne dve (okrem Bratislavy aj Prievidza), potom Zvolen a Liptovský Mikuláš. A to je pri expanzívnej politike McDonald´s na Slovensku len začiatok. Avšak taký tlak na kvalitu, aký robí Starbucks, asi u nás Coffee&Co, Greentree a Coffeeshop Company dokopy na McDonald´s nerobia.

16 myšlienok na “McCafé je také dobré, aké v krajine treba

  1. hej hej, na Slovensku je kvalita ponuky umerna poziadavkam klienta. Rozmenene na drobne, Slovaci su priemerni, nepozaduju vysoku kvalitu, jedlo a napoje na 95% nereklamuju, vyhybaju sa konfliktom, pretoze vedia, ze slovensky casnik si dovoli v pohode sa s klientom hadat.
    To je ten hlavny rozdiel oproti susedom v Rakusku, ako to v clanku spominas…..

    Páči sa mi

    1. no neviem kde…. jedine zeby si skolaboval a odpadol :)) ale to sa nerata. Taktiez uctovat kecup napadlo koho???? ved to sa nikde vo svete nerobi a len mc donald moze za ten mini kecup uctovat 20 centov, ktory nestaci ani na polku sacku malych hranoliek. Totalne hanba….

      Páči sa mi

      1. len chcem odpovedat na tvoj názor… preco platis v McDonalde za kecup?? V McDonalde davali kecup zadarmo dovtedy, kym nezistili ze slovaci su taky ak maju zadarmo tak beru vsetko. Ak by si dostal kecup zadara hned by si zobral aspon 10 a sme doma. Kym v Rakusku alebo Nemecku vystaci aj sacik maximalne 2. Dalej nekomentujem. To sme MY slovaci

        Páči sa mi

  2. Clovek, co ma rad kavu nemoze povedat, ze v McDonalds je dobra kava… Oproti kaviarnam kde je lepsia zmes, ale na nej zarabaju viac. Ta hneda voda ich v nakladoch nestoji nic.

    Páči sa mi

    1. ano, tomuto co hovoris sa hovori brand perception.
      ale ked robili v US blind taste testingy na ludoch (t.j. dali ludom napit z dvoch kav bez toho, aby vedeli odkial je), tak McD kava jednoznacne porazila starbucks napr.

      proste, chuti ti to viac tam, kde sa ti to viac paci a tak to ma byt.

      Páči sa mi

  3. Tieto siete kaviarní, kde pod názvom espresso dostanete niečo 1,5dcl veľké, hnedé, bez peny a do papierového pohárika, by som najradšej zavrel !!! A pýtam sa: Kto má dvíhať latku kvality kávy na Slovensku vyššie: ponuka alebo dopyt, alebo že by súčasne? Ten ich blend stojí za hovno a kto si to kúpi, tak na zdravie a tak mu treba :P

    Páči sa mi

    1. suhlasim s janyho nazorom, to co ponuka McCafe a Starbucks, sa da nazvat jedine parodiou na kavu. Ved v tom Starbucks si musite kavu dochutit roznymi dochucovadlami, aby sa dala vypit!!! Ale to jedinec ficiaci na komercnych znackach nikdy nepochopi.
      btw. skuste ochutnat kavu musetti, to je zazitok z pitia kavy napriklad.

      Páči sa mi

  4. Dnes je tazke kdekolvek dokonca aj v centre Bratislavy zohnat dobru kavu. Mesiac som pravidelne pijavala svoju rannu kavu v kaviarnach v centre Bratislavy a zistila som, ze ani Coffe and Co nie je zarukou kvality. To ze clovek vyhodi skoro 3E za kavu este nic neznamena. Vokonca je rozdiel aj medzi Coffe and Co na Obchodnej a Rajskej. (Mimochodom v Coffe and Co na Rajskej som objavila jedinu pitnu kavu v Bratislave a kludne som si kvoli nej aj pat minut privstala.)

    Páči sa mi

Pridaj komentár