Do Bratislavy sa vrátili lahôdky! Volajú sa Zuckermandel

Nejeden týždeň sú už v centre Bratislavy otvorené Lahôdky Zuckermandel. Aký to ľúbezný názov! Lahôdky vyvolávajú nostalgické spomienky na komunistické bufety, z ktorých nám v pamäti zostalo už len to dobré. No a Zuckermandel – čo je viac previazané s dávnou, pomaly zabúdanou históriou Bratislavy ako 40 rokov neexisutjúce podhradie chudoby a Židov. A tá história sa, aspoň v našich predstavách, tiež spája s kvalitnou gastronómiou starej Bratislavy. Pokiaľ práve nebola vojna a odmyslíme si, že v Zuckermandli obyvatelia zväčša hladovali.

Lahôdky s týmto menom vystriedali drobný Tapas bar spoločnosti Gastronaut Group. Popri ProGastro či RedMonkey ide o ďalšieho prevádzkovateľa hneď niekoľkých lepších podnikov v centre Bratislavy. Spoločnosti patrí napríklad Malecón na mieste tradičnej kaviarne Berlinka v budove Slovenskej národnej galérie, alebo minulý rok otvorená adaptácia medzinárodného konceptu La Bodeguita Del Medio a piváreň Sladovňa. Tapas bar sa asi vyčerpal a tak sa spoločnosť zrejme rozhodla využiť nadobudnutý priestor v centre hlavného mesta efektívnejšie. Veď podobne to urobil napríklad konkurenčný RedMonkey, keď vyprahnutý Peoples zmenil na Svet piva.

Lahôdky sú o tom, že si môžte kúpiť čerstvé pečivo, ovocnú šťavu či kávu so sebou, šalát, obložený chlebíček, pečenú šunku či klobásu, alebo aj pohár či fľašu vína, keď sa blíži večer.

My sme prišli popoludní, obsluha nás upozornila, že vyložené pečivo je staré. Deň na to sme prišli na raňajky. Chceli sme niečo raňajkové – skúsili sme omeletu, a skutočne ju pripravili, aj keď nebola v ponuke. Objednaný koláč bol starý. Omeleta bola chutná, ale nebol to zážitok, ktorý nás prinúti prísť opäť. Káva štandardná.

Postupom času na prevádzke pribudli veľké tabule propagujúce kávu so sebou, hamburgery či raňajky.

Napodiv, pevádzka už stihla byť nejaký čas dlhšie zatvorená, pred letnou sezónou ju opäť otvorili.

This slideshow requires JavaScript.

Základnú ideu konceptu, príjemný interiér a kvalitnú grafiku, to Gastronaut zvládol. Detaily i väčšie prešľapy v produkte však ešte chcú viac mravčej práce, ako len kalkul s efektívnejším využitím priestoru.

Keďže sme konzervatívni, nebudeme meniť sa ochudobňovať o iné, lepšie možnosti ako v centre mesta raňajkovať, či dať si niečo malé pod zub. Bude trvať, kým Zuckermandel dostane druhú šancu. Snáď dovtedy vydrží.

2 comments

  1. Moja skúsenosť je rovnaká. A to som sa po otvorení tešila, že bude niečo nové a lepšie na raňajky v meste. Bola som tam 2x a teraz … radšej idem inam. Ale musím pochváliť aspoň domáci ovocný kysnutý koláč, ktorý som vymákla čerstvý a bol výborný.

    Like

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s