Vrchol gastronómie na železničnej stanici

Viete, na ktorej železničnej stanici na Slovensku sa najete najlepšie? Alebo inak: kde sa pri jedení na železničnej stanici môžete cítiť ako človek? Podľa nás sú také dve.  A pozor, neupozorňujeme na skvelé miesta, ale na priemer až podpriemer. Pretože v kontexte úrovne gastro-služieb na železniciach je to vrchol kvality.

A tá kvalita je niekde na úrovni bežného nákupného centra. Normálny foodcourt o piatich až šiestich okienkach, vzdušný a presvetlený priestor so servisom na sedenie. Jedna veľká reštaurácia typu “mámevšetkozpráškuamraziaku”, ale aspoň čistá a v celku príjemná. A vkusná kaviareň s možnosťou zobrať si kávu so sebou, do vlaku. Hovoríme o Košiciach.

(Košičania sa urazia, že o im blízkych priestoroch hovoríme ako o exotickom mieste. Aby bolo jasné – my máme veľmi radi Košice!)

Tam totiž dostala celý trakt do prenájmu jedna firma, ktorá priestory dala do laty a výsledkom je aspoň nejaká ponuka a komfort.

To sú fakty pre neznalých. Bohužiaľ, už neaktuálne.

Keď sme na stanicou prechádzali naposledy, privítali nás pulty zakryté kartónmi  potlačou jedál a veselých ľudí: jasný znak aktuálnej krízovej skazy nákupných centier. Nájomca odišiel a nový sa nenašiel. Zo všetkých fast-foodových okienok zostali na ľuďmi preplnenej stanici jedno, ktoré ponúka tzv. fritézový default. Plus kaviareň a veľká vývarovňa. Aspoň niečo, ale veľká škoda. Možno príliš veľký projekt pre jednu stanicu a ľudí, ktorí roky radšej nezvykli chodiť na  stanicu hladní.

A kde je to druhé miesto? Niekedy nabudúce.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s