McDonald´s na Slovensku? Čaká nás veľký rozvoj

Najnovší Profit sa rozpráva so šéfom McDonald´s pre Slovensko, Česko a Maďarsko Radekom Janalíkom. Kúpte si ho. Šéf potvrdzuje nové prevádzky v Martine, Poprade, Košiciach a Zvolene. A – jedenástu bratislavskú v Eurovea Galleria. Na tomto mieste sa na slovenskej pôde sa prvýkrát stretnú etablovaný McDonald´s a nováčik Burger King.

Čo je pre náš trh najdôležitejšie: Janalík hovorí, že najbližších päť rokov vidí “úplne bez problémov” priestor na ďalších 20-30 reštaurácii u nás. Ako vidieť na zozname miest expanzie, značka sa pomaly zosúva k 50-tisícovým sídlam. Ba čo viac, šéf reťazca vidí priestor pre reštauráciu v mestách od 30 tisíc ľudí. A rozširovanie bude na podnikateľoch: má sa diať najmä na základe franchisingových partnerstiev. Znamená to otvorené možnosti pre Prievidzu, Zvolen, Považskú Bystricu, Nové Zámky, Michalovce, Spišskú Novú Ves, Levice, Komárno, Humenné, Bardejov, Liptovský Mikuláš či Piešťany.


Možno vás bude zaujímať: Reťazce.sk majú špeciálnu Facebook Page s novikami slovenských fast-foodov. Kliknite na “Páči sa mi to” a buďte informovaní!
http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FNovinky-fastfoodov-na-Slovensku%2F126416950750929&width=292&colorscheme=dark&connections=0&stream=false&header=false&height=62


Príchod McDonald´s do malých slovenských miest znamená viac, ako len ďalší krok strašidelnej globalizácie. Okrem väčšej konkurencie prinesie McDonald´s hlavne a kvalitu. Žiadne staré a nekvalitné suroviny, falošný a zákerný prístup k zákazníkovi, podvody so sociálnymi odvodmi a platmi pre zamestnancov – všetko špeciality slovenských podnikateľov, ktorí ešte nezliezli, alebo  nemali možnosť zliezť zo stromov. Najznámejší fast-food  na tejto planéte prichádza do malých slovenských miest, aby ich naučil elementárne pravidlá podnikania v službách. Koniec pre obschnuté bagety zo “zaprdených” stánkov. A to znamená veľmi veľa. Slovensko “mcdonaldizáciu” potrebuje.

26 myšlienok na “McDonald´s na Slovensku? Čaká nás veľký rozvoj

    1. No len do toho tulipu sa nejako nehrnu teda. Mal byt dokonceny tento rok no este ten pozemok ani neoplotili. nic sa tam nedeje, velmi tomu neverim no.

      Páči sa mi

  1. Ono nie je nič iné treba, len dávať mcdonald do malých miest. Načo to bude dobré? To už aj deti v malých mestách majú vyrastať na mekáčovi? Aj tak bude mekáč pre väčšinu ľudí v menších mestách pridrahý

    Páči sa mi

    1. Jedlo, ktoré dostávajú deti od slovenských matiek, v základe nie je odlišné od toho, ktoré môžu kúpiť v McDonald´s. Tam je navyše ešte výhoda navyše: dá sa odsledovať nutričná hodnota. Čiže jesť nezdravo v McDonald´s môže len ten, kto sám chce.
      Či sú reštaurácie siete drahé alebo nie, nechajte na zákazníkov.

      Páči sa mi

    2. Nemyslim si. Ludia maju pravo si vybrat. Toto nepélatis ty ani tvoje dane. Ja si myslim, ze mek je dobra vec, aby si ludia vybrali ci xcu umeliny z meka alebo cerstve sendvice od nejakej umastenej tety zo stanku. To ze tu zijeme na stromoch je svata pravda. A drahy? ty kde zijes? dnes nech ides kdekolvek stoji hamburger 1,50 az 3eura, v mekaci stoji od eura, neviem ci je predrazeny. Myslim, ze to casom bude ako na zapade, zradlo pre socky

      Páči sa mi

  2. McChemistry has influence on culture and health of nation cause with “one euro menu” prices many people choice is “hamburger” with I-don’t-want-to-know-what inside but I wouldn’t call it a meat.
    The habits you got as teenager are often hard to change in adult life. I would suggest you more caution before optimism.

    Páči sa mi

    1. I think everything has bright and dark sides and everything is about choice. Also eating at McD.

      And I am convinced, that fighting against McD without hearing pros-arguments is a pose.

      Páči sa mi

      1. MCD is smart managed with their positive look as company firendly for student workers (part time and shifts) and promoting integration in society (employing retarded and elderly people) but have you talked with anybody emloyed by them before?
        I heard few stories destructive for image of company which do care about own employees. Hopefully wrong practise will not occur in Slovakia.

        Páči sa mi

  3. Piestany na MC donald cakaju uz dlho kazdy to chce kazdy po nom tuzi…..myslim ze to mesto ktore ma cestovny ruch dobry si ho zasluzi….ked aupark pre co nije MC?????

    Páči sa mi

  4. sso neboj sa všetko bude.Už v krajskych mestách maju potvarane čiže už pojdu do menšich miest od 50 do 30tisic ludi a potom možu začat otvarat MC drive na dilaniciach ktore by mali byt otvorene pokial postavia v kazdom meste od 50 po 30 obyvatelov :D :D

    Páči sa mi

  5. Mcd v Martine…je to realne alebo len flaam?… Martin neni take male mesto a myslim ze vela ludi sa nan tesi. Ale dajako sa tu vobec nespomina :(… vie mi dakto povedat ci sa tu planuje postavit…ked ne Mcd tak aspon KFC :D….to milujem

    Páči sa mi

      1. V Martine bude s najvačšou pravdepodobnosťou stáť pri Kauflande aj keď v hre bolo aj miesto pri Bille. Výhoda je kruháč

        Páči sa mi

Pridaj komentár