Omrvinky aj o žilinskom kráľovstve Subwayov, fajčení v Emporiu a budúcnosti Coffee&Co Zmrzlinárne

Podľa Restaurant Locatora na oficiálnom webe Subway bude Žilina prvé mesto, v ktorom budú hneď dve pobočky najväčšieho svetového reťazca rýchleho občerstvenia! Prvú, v centre mesta, doplní druhá v pripravovanom Auparku. Takže rekapitulácia: Košice, Banská Bystrica, Trenčín, Žilina… čakáte Bratislavu? Márne.

Subway by mal byť otvorený tento mesiac v Galérii Cubicon v Mlynskej doline, ale vôbec nič tomu nenasvedčuje. Na druhej strane, Tatra Banku v budove otvorili už 1. marca a fotka na webe banky ukazuje, že je vo vnútri budovy. Billa tiež zaradila potraviny na adrese Staré Grunty 24 medzi aktívne pobočky.  Otvorená je vraj aj DM. Asi je na čase ísť sa presvedčiť osobne…

Boli sme presvedčení, že Coffee&Co Zmrzlináreň zimu neprežila. Mýlili sme sa. Po mesiacoch prázdnych stolov, skracovania otváracích hodín, úprave interiéru a poloprázdnych či provizórne naplnených zmrzlinových vitrín avizuje odvážny pokus firmy Restaurant System & Management novú zmrzlinovú sezónu! Presviedča o tom nápis na okne prevádzky. Zdá sa, že pokus o celoročnú zmrzlináreň prežil.

Aj keď – prežil je možno prisilná formulácia. Oznam ospravedlňuje, že do otvorenia sezóny bude zmrzlináreň zatvorená. Čiže, firme sa neoplatí platiť prevádzku, ale oplatí podržať atraktívny priestor do leta.

A po čase opäť o Emporiu (mimochodom, po obrovskej expanzii minulý rok chystá pre tento podľa vyjadrenia pre Hospodárske noviny dve prevádzky). Ich kľúčová predajňa – kaviareň v Auparku, chystá novinku. Majiteľ, spoločnosť Lander, kúpil priľahlú uvoľnenú prevádzku pri kaviarni a chystá tam “fajčiarsky salónik”. Ak sa v nekrytej kaviarni zároveň prestane fajčiť, bingo! Mimochodom, pretože Emporio fajčí veľmi rado, uzatvorenú kaviareň má aj v trenčianskom Laugaríciu. Priľahlú otvorenú kaviareň – zatvorilo.

Ešte raz Emporio. Coffee&Bakery v Avione sa slušne rozbehlo. Po vydarenom naštartovaní komunikácie, úprave konceptov a filozofie troch typov prevádzok spolu s novými logami je pekáreň plná ľudí. Zákusky v klasickom slovenskom štýle (pre ilustráciu, vrátane punčového rezu, špicu a veterníku) nie sú originálne, ale je skvelé, že si ich Emporio osvojilo. Veď kto iný si toto komunistické dedičstvo “normovaných” koláčov štátnych cukrární prisvojil? Pri rastúcej veľkosti a správnej komunikácii to môže byť práve Emporio ako prvé miesto pre laskonky, veterníky a špice, v ktoromkoľvek slovenskom meste ste. Dnes sme mali malinovú tortu a cheesecake, obe výborné.

Mimochodom, ešte nie ste medzi followermi nášho Twitter-Konta? Stačí ho iba sledovať na retazce.twitter.com, alebo v pravom stĺpci nášho blogu, a dozviete sa najnovšie informácie, ktoré by ste mali ako fanúšikovia reťazcov vedieť. Napríklad že slovenských Subwayov bude minimálne desať alebo že Taco Rey otvorí druhú prevádzku v Pribina Gallery v Eurovei. Už sa tým netají ani na svojom webe.

8 comments

  1. subway v cubicone bude pravdepodobne coskoro otvarat, intenzivne sa pracuje na zariadovani pobocky, a ked som tam bol predvcerom, vyzeralo to uz v dost pokrocilom stadiu.

    Like

  2. Asi mam slabsie IQ, ale co chcel v kontexte clanku autor povedat touto vetou?… Veď kto iný si toto komunistické dedičstvo “normovaných” koláčov štátnych cukrární prisvojil?

    Patri emporio nejakemu byvalemu predsedovi KSS alebo riaditelovi nejakeho normovacieho uradu??? :D

    Btw. z tej vety mi vyplyva ze veterniky su nejake druhoradne kolace v porovnani s roznymi cake a muffinmi, alebo? A normovane je na Slovensku stale vsetko – zo zakona, aj polievky v restauraciach, aj kava aj predjedla a verte ze SOI si dava na tych normach dobre zalezat.

    Like

    • súhlasím. Je kopa ľudí, ktorí si dajú práve takýto koláč, lebo presne vedia, čo tam dostanú. A nemyslím si, že by to boli zlé koláče, práve naopak.

      Like

      • Hlásim sa ako autor: kde z napísaného vyplýva, že tradičné koláče sú zlé?
        Rád nejasnú formuláciu opravím

        Like

  3. Ahojte,

    vsimli ste si, ze Coffee&Co uz otvorilo staro-novu zmrzlinaren na Michalskej. Interier aj novy personal je fajn a zmrzka nam chutila, musime konstatovat, ze o dost lepsie ako vlani. Zda sa, ze Coffee& Co chyta druhy dych.

    Like

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s