Tak čo, Coffee&Co?

Deje sa niečo? Alebo ide len o zhluk náhod?

Keď sme sa v Coffee&Co na Cintorínskej pri jedení panini sťažovali obsluhe, že podľa nového zákona sa predsa nemôže v jednej prevádzke jesť aj fajčiť, obsluha začudovane zdvihla obočie a šla si zapáliť pred dvere. Po tom, ako sme sa obrátili na vedenie firmy, popolníky, a s nimi aj fajčiari, zmizli. O mesiac však pribudol jeden popolník do rohu prevádzky. O ďalší mesiac sa v predajni fajčilo tak, ako predtým. Čo je pre firmu rentabilnejšie? Štyri eurá za kávu a panini, alebo dve eurá za jednu kávu a prinesenú cigaretku? My si to panini už na Cintorínskej nekúpime. A asi ani nič iné.

Takto pred mesiacom sme si panini objednali na vlajkovej Michalskej. Na stole sa ocitla obschnutá nezapečená žemľa, s tvrdou a zožltnutou mozarellou. Bez slova. Na našu otázku, či nemôžu panini zapiecť (tak, ako sa podáva štandardne), sme dostali krátku odpoveď. Nie: zapekač kope, nezapeká sa. Len sa ohrieva v mikrovlnke. V slušnej prevádzke by na to upozornili vopred. Keď sústrastne súhlasíte, ale zistíte, že sa to nedá jesť, obsluha škaredo zazerá, prečo obťažujete, veď ste súhlasili. “To ste nevedeli, že to teraz nezapekáme?” Nevedeli. A už ani nechceme vedieť.

Minule sme si objednali dvojité espresso s mliekom. Prišlo v menšej šálke, ako obvykle. Prepáčte, to je skutočne dvojité espreso s mliekom? Nemá byť vo väčšej šálke? “Nie, nemá.” Tak nie.

Dvakrát chai masala latte, prosíme. Prídu dve, rovnako drahé. No pena skrýva tajomstvo. V jednej je o polovicu menej tekutiny, ako v druhej.

Jedno a to isté panini v tej istej sieti? Nemyslite si, že v Coffee&Co je to skutočne to isté.  Raz zapečú trochu, raz viac. Raz je syru menej, raz viac, raz skoro vôbec. Zabudnite na to, že výhoda reťazca jednej značky je všade garantovaná kvalita. Tu je garantované len nemilé prekvapenie.

“Retail is detail”, hovorí majiteľ siete Richard Lanczmann. Súhlasíme.

11 myšlienok na “Tak čo, Coffee&Co?

  1. Ja som coffeeco zbožnoval, chodieval som na michalskú skoro každy deň, no mama pocit že to tam dosť upada, špinave stoly, podlaha, nefunkčné wc, opadane steny, no ale najhorší je personal. tie baby sú otrasne ofučané, neochotné, vyzerajú ako keby tam boli za trest. neviem ale vedenie by sa malo zamysliet či je toto cesta ktorou sa chcú reprezentovať. škoda. K panini tie si už ndavam po tom čo mi raz predali plesnivú žemlu!!!

    Páči sa mi

    1. Pani,
      ale toto nie je problem len u tejto siete, to je problem Slovenska! Takto sa sprzni casom kazdy podnik co sem pride – zahranicneho alebo povodne vyskoleneho slovaka nahradi nejaky miestny flakac a ignorant, ktory to casom dovedie tam, kde su vsetky ostatne podniky… Pozrite sa ako skoncil Pizza Hut, ale aj ako dopadne par mesiacov po otvoreni kazde Tesco a Billa – spina, hnile ovocie, atd. Toto sme my, Slovaci, neochotni a znudeni svojou pracou. Sorry za tvrde slova, ale este som nerozchodil navrat z dovolenky v Rakusku do domova…

      Páči sa mi

    2. Cofeecko ako siet ma velky problem… nevie sa predat… Zato ci je obsluha za barom zduta alebo nie moze z velkeho podielu firma ktora siet kaviarni prevadzjuje… Ved kazda firma ktora chce dnes napredovat a rast sa drzi pravidla… Ak chceme rast musia byt spokojni a rast aj nasi zamestnaci… Kamaratka ktora donedavna pracovala pre tuto siet mi pri jednom rozhovore povedala kvantum informacii ktore nasvedsuju tomu ze tato firma zatial rast sancu nema… malo napadov pre zakaznika, zdeptani zamestnanci, uz spomenuta nestala a rozdielna ponuka na kazdej prevadzke… ( sladke menu ) nedavna valentinska akcia tiez nebola vyhra… preco by som si ako zakaznik nemohol vybrat ku kave hociktory zakusok??? dalsie nezmyselne obmedzenie ktore ja ako zakaznik pochopit neviem… taktiez musim opomenut vybavenie kaviarni… nefunkcne wc ma uz v tejto sieti neprekvapi… napriklad na michalskej sa mi dostalo slusnej odpovede…. prepacte ospravedlnte nas ale wc nefunguje kvoli tomu ze prsi… myslim si ze turisti by sa iba dobre pobavili a odisli by… zamestnancom sa ani necudujem ze im nieje trikrat do smiechu, ked este pocas svojej smeny musia v preplnenej kaviarni riesit aj taketo problemiky… usmev sa samozrejme vytrati… Najlepsia atmosfera je jednoznacne na michalskej ulici, nestalo sa mi zeby som z pohladu zakaznika zbadal nejaku neochotu ci drzost. Naopak personal mi dokonca kolko krat pomohol pri vybere ked som sa nevedel rozhodnut a vzdy som odchadzal spokojny… celkom v pohode je to aj na obchodnej ulici kde je na tom interier restauracie a toalety na trosku lepsej urovni :-) reagovat som sa rozhodol pretoze kavu a kaviaren mam velmi rad no mrzi ma ked vidim ako ludia hned napisu to ze sa im nieco nepaci, no ked su spokojni potichu pridu este raz… a o tom nikto nevie… naozaj myslim si ze zamestnanci su iba obyčajnými figurkami ktori v tomto smere nemozu za nic ale kedze su prvym kontaktnym miestom zo zakaznikom casto si toho ponapocuvaju najviac ci uz od zakaznika ktory chce is na wc a nemoze alebo od vedenia firmy… tiez sa zastavam nazoru ze personal na prevadzke taketo veci neovplyvnia… skor by som sa priklonil k nazoru ze chyba a riesenie problemu by sa malo riesit niekde inde… ved preco zacinat od konca ked je logickejsie zacat od zaciatku ( pramenu zdroja ) ???

      Páči sa mi

  2. Dobry den prajem.

    Som nadsene zavisla na kave, a taktiez som mala velmi rada Coffee & Co., ale obsluha je vacsinu casu skutocne velmi neprijemna, a jedlo nie az take uzasne… Ak by som mohla odporucit moju oblubenu nahradu Coffee&Co., tak to je Coffeeshop company… nemyslim tu pobocku co je v Auparku… tam maju vela ludi… ale ak tuzite po milom posedeni, malo zaplnenej kaviarni a milej obsluhe, odporucam pobocku Coffeeshop Company na Kollarovom nam.

    Páči sa mi

  3. Tieto clanky mi nedaju nereagovat. Do Coffee & Co na Michalskej ulici chodievam pravidelne a vobec nemam problemy tohto typu. Obsluha mi pripada najprisposobivejsia v porovnani s ostatnymi prevadzkami Coffee & Co v Bratislave. Ziadny problem som s obsluhou zatial v tejto prevadzke nemala. Aj ked sa niekedy pomylili v objednavke, vzdy mi to bez problemov vymenili a ospravedlnili sa. Mylit sa je predsa ludske a ja to tak beriem. Je sice pravda, ze zachody tam isty cas nefungovali poriadne a tiez steny /ze su opadane som si ani nevsimla/ ale vymalovat by sa zisli. Myslim si vsak, ze to nie je problem personalu ale vedenia spolocnosti. Toto tie baby za pultom velmi neovplyvnia.

    Páči sa mi

  4. Aj mna tato diskusia zaujala, ja neriesim ci su tie baby usmiate alebo nie, mne ich je normalne luto, vzdy ked tam sedim rozmyslam ake sú utahane a strhane. Urcite su to mlade baby a behajú tam ako otroci. Fakt treba na sebe makat aby mladi ludia nekoncili ako casnicky v spinavých zasterach.

    Páči sa mi

    1. podla mna nie je hanbou robit casnicku v kaviarni, je to celkom zaujimava praca,,a to ze su utahane s tym suhlasim,,,a este za take male prachy…je to na zaplakanie – ale je to hlavne o tom vedeni…a personal – su to vacsinou studenti, ktori si privyrabaju,,,…cize urcite sa nechystaju skoncit v spinavych zasterach:) – co je mimochodom tiez hlavne problem vedenia

      Páči sa mi

  5. Moja dcera brigadovala počas leta v tejto sieti, a poviem vam na tie ich bagety by som tam určite nešla. Keď mi povedala, že do nich museli davať šunku, syr po zaruke a čo sa večer nepredalo predávalo sa to až do vtedy kým sa nepredalo. tak sa nečudujte, že ste dostali obschnutú žemľu.

    Páči sa mi

  6. Zdravim Vas vsetkych ..

    Taktiez som pracovala v Cofee&Co.
    Co k tomu dodat..Ze P. Lanczman ocakava od zamestnancov aby pracovali na 100% a vysiela svojich podriadenych a ti zasa svojich podriadenych, az kym sa to nedostane na nejakeho area manazera a ten do vas neustale buzeruje co mate robit,ze to nerobite dobre,preco sa opierate musite upratovat na zajtrajsiu kontrolu a aj na tu co je o mesiach aj napriek tomu,ze ten cas na tio nemate?..Su to uplni uzernici, ktory zaplatia fakt len to minimum cloveku a on za to musi driet ako otrok. Je to podla vas normalne ,aby clovek ,ktory pracuje v kaviarni si nemohol dat kavu, clovek, ktory pracuje 15hodin by si ani na pat minut kazdu pol hodku hodku nemohol na stolicke oddychnut?Aby mal prestavku pol hodiny za cely den? Chore,nezdrave a ak by som s tym nieco mohla robit tak urobim!…Ak si chces zarobit,tak makaj nad ramec pracovneho fondu… Panini,hroza,kava este strasnejsia..Receptury,take kde bezne ludia nic take nerobia..Ak Vam toto stoji vsetko za top,chote pracovat do Coffee&Co ..Alebo Mily zakaznici,byvali zakaznici…Nestazujte sa na obsluhu..Ak by ste mali taketo podminňenky a dvanast tisic plat…Tvarili y ste sa rovnako..

    Páči sa mi

  7. No ja na cofeecko nemožem povedať krivého slova. Vždy je tam príjemná atmosféra, človek si tam môže v kľude posedieť a príde aj na iné myšlienky. Káva výborná, zákusky tiež. No a obsluha? Úžastná! Baby ktoré aj keď majú veľa roboty (čo dá zabrať) sú stále usmiate, milé a hlavne ochotné…a na margo toho so špinou akú som videla na jednej fotke tu, som sa tam nestretla ešte. Nemožem porovnávať s inými prevádzkami na Slovensku, chodim do cofeecka len do Nitry do OC galeria. Ale ak to chodí v druhých prevádzkach tak ako podaktorí píšu, mali by sa prísť pozrieť do Nitry ako sa to robí tu a vziať si píklad.

    Páči sa mi

Pridaj komentár