Zlatý bochník. V Bratislave je tajná kvalitná pekáreň

Poznáte Zlatý bochník? Nehovoríme o nejakom dobre upečenom chlebe. Ale možno tak trochu áno. Zlatý bochník je pekáreň, ktorú sme objavili v Ružinove, v novostavbe na Komárnickej ulici. Možno to miesto spoznáte podľa iného orientačného bodu: blízko je Tesco Express alebo čerpacia stanica Slovnaft. Pracujeme blízko tohto miesta, dokonca chodíme často okolo.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Pekáreň, zašitá z nášho pohľadu za stromami, nás už dlho trošku lákala fóliami polepenými po oknách: nevyzeralo to ako ďalší nevydarený pokus.

Presvedčili sme sa jednoducho. Prvým pokusom vojsť dnu. Dizajn priestoru neočarí, je to skrátka pokus o absolútnu “pekárenskú klasiku”, teda niečo, čo u nás nenájdete, ale pôsobí to ako platónovský ideál tradičnej pekárne. Vidno tu snahu o koncept: tácky, priestor na ich odkladanie, štylizované nápisy, pulty orientované na vizuálny zážitok a rôzne pekárenské “dekorácie”. A – unifomovaný personál.

Čo prekvapí, je výzor produktov a cena. Povieme to jednoducho: našli sme slovenský Naglreiter! A to v najlepšom pomere: výborné produkty a absolútne prijateľné ceny. Ak ideme od pravej časti pultu, nájdeme ponuku klasického slaného pečiva, chlebov, invenčných sladkých, až po rôzne olivové a špeciálne koláče. Ak prehliadneme výdajný pult s pokladňou, pokračujeme preskleným pultom so svedvičmi a šalátmi. Pre nás absolútne prekvapenie: široký výber pečiva, čiže nielen 50-halierové suché pšeničné žvance, ale aj invenčnejšie ražné pečivá, doslova “napráskané” ingredienciami. A tie ceny! Sendvič “Ludwig”  s kopou masla, salámy, syra, rajčinou a šalátom v miniatúrnom bochníku tmavého chleba nás vyšiel niečo cez euro. Šaláty v plastových téglikoch sme ešte nekúsili, ale nie je všetkým dňom koniec.

Posledná časť preskleného pultu patrí zákuskom. Tam naplno vidieť, že zákusky nie sú ťažko vyvýjané na oddelení chémie a dovážané zmrazené, ale pečené priamo na predajni. K obrovským “starbucks-like” zákuskom majú ďaleko, ale sú to lacné, dobre vyzerajúce domáce zákusky a koláčiky. Presne to, čo môže urobiť takúto sieť blízku ľuďom zo sídliska.  K tomu dôstojná ponuka káv a nápojov.

O “sieti” ani prevádzkujúcej firme nevieme absolútne nič. Web nefunguje. Vyzerá to na rodinný podnik z Poddunajských Biskupíc.

A takto postavený koncept, ktorý stojí na kvalite, sa vám uživí zastrčený v Ružovskom sídlisku preplnenom dôchodcami. Dvere na pekárni neustále lietajú! To je výborné znamenie pre ďalší rozvoj. Čo tak jedna takáto pekáreň na každom sídlisku? Takýto koncept, postavený na kvalite, možno v slovenskom prostredí len pochváliť. Budeme starostlivo pomáhať zvyšovať obrat.

17 myšlienok na “Zlatý bochník. V Bratislave je tajná kvalitná pekáreň

  1. takze bol som otestovat, prvy krat som nakupil velmi chutny a dobre upeceny chlieb a dalsie pecivo, druhy krat len mozzarellove sandwiche, tiez boli chutne aj ked jeden celkom maly stal 1,60… co som vsak nevedel prekusnut bol personal, tri damy ako v cirkuse, prava ruka nevedela co robi lava… stal som tam uz len sam pri pokladni, jednej som povedal co chcem, kamsi odisla, takze sa ma ujala dalsia, ta si zase odbehla pre rukavicu, zatial sa vratila ta prva, tretia uctovala… asi 5x som musel zopakovat objednavku… ach… ale kolace maju tiez chutne:)

    Páči sa mi

    1. No po informáciách o tomto podniku viem len skonštatovať, že ako tu píšete viacerí, že pekáreň?? Kdeže!!! Toto je dopekanie zmrazeného pečiva vzadu v peci, preto ten výber a nižšie ceny ako o podobných sietí od našich západných susedov. Zlatý bochník je len naoko pekáreň. Videli ste im do kuchyne, prečo nemajú pece priamo v prevádzke ako v Rakúsku a inde… Lebo tam dávajú rozprazené pečivo a za pár minút je hotovo.. Pár produktov ako zákusky majú dovážané, preto tá kvalita. Také chleby a pečivo si každý z vás také upečie aj doma. Je to zas a zas len polotovar, čo nám vydávajú za ich výrobky, smiešne a koľko ľudí tomu verí…

      Páči sa mi

  2. boli sme 2x domaci kremes a plnene pecivo super,salat s mozzarelou nic moc-ale zabudli sme na dresing a mozno zelenina uz je po sezone.
    Mame to blizko tak urcite pojdeme skusat dalej.Soda ze im nefunguje web a obsluha sa snad casom upravy k lepsiemu.

    Páči sa mi

  3. Ja som bola dnes ráno na odporúčanie kamaráta a sklamaná v žiadnom prípade nie som. To miesto ma niečo do seba. Tetušky za pultom boli zlaté, milé, na Slovensku nevídané :) Pristihla som sa s úsmevom na tvári, keď som vychádzala, normálne mi to naštartovalo deň!!

    Páči sa mi

  4. Personál je stále otrasný a kazí dojem celého podniku.Predavačky sa nevedia správať…zliezli asi z hôr alebo z nejakých lazov.Kričia po sebe a aj po zákazníkoch-moja osobná skúsenosť,odvtedy tam nechodím.

    Páči sa mi

  5. Niekedy ked pridem tak vyber je slaby a inokedy je tam toho velmi vela :)) šalat s mozzarelou je dobry ale polovica miska ak nie viac je len nakrajany šalat :( kolačiky vyborne .. a personal nezorganizovaní..

    Páči sa mi

    1. ak sa nájdu ľudia, ktorí sú spokojní s dopekaním hlboko zmrazeného pečiva za paár minút a myslia si, že “pekár” upiekol od cesta vzadu, je to smutnééééé

      Páči sa mi

  6. Ono to ale bude asi nejaka siet alebo franchise, alebo len maju dalsi obchod v Gyori v Arcade. Uplne ta ista ponuka. Ten isty pult.

    Maju tam fakt podpriemernu kavu.

    Páči sa mi

    1. je to maďarsky franchise s dopekaným pečivom, preto taká široká ponuka. Zákusky majú dovážané od BA výrobcu, ktoré sú dobré.
      No veď v blízkej budúcnosti príde zákon o označovaní dopekaného pečiva a veľa ľudí prestane chodiť a kupovať podobné produkty a pôjdu za naozajstnou kvalitou pripravenou priamo od kvásku priamo v pekárni na mieste…

      Páči sa mi

Pridaj komentár