Prvá návšteva v prvej zmrzlinárni Coffee & Co

Logo Coffee & CoCoffee & Co už začal pracovať na tom “Co” zo svojho názvu. Prvým krokom je zmrzlináreň. Prvá, na Michalskej vedľa starého známeho Coffee & Co, tento týždeň otvorila.

Najrýchlejšie rastúci slovenský kaviarenský reťazec sa snažil znovu objaviť najmä predaj zmrzliny ako takej. Zaviedol to, čo už mohli dávno inde: progresívne ocenenie zmrzliny. Platí heslo čím viac, tým lacnejšie. Kopček stojí 80 centov, dva 1,30 eura, tri kopčeky 1,7 eura a štyri kopčeky 2 eurá. Práve pri tomto, maximálnom možnom množstve sa v Coffee & Co zmrzlinárni dostanete na cenu, ktorá je v centre Bratislavy tento rok štandardom: 50 centov za kopček. Okrem klasických pečených kornútkov sa za pultom váľali papierové tégliky, zrejme sa v nich dá zmrzlina odniesť lacnejšie.

Keď si už Restaurant System & Management prenajal zmrzlináreň, ktorá je veľká ako kaviareň, ponuku má samozrejme širšiu, ako len kopčeky zmrzliny. Ponúka aj zmrzlinové dezerty, poháre a teplé špeciality zo zmrzliny. Ponuka kávy je základná, Coffee & Co klasika.

Prvá prevádzka Coffee & Co Ice Cream

Produkt veľmi neinovoval. Zmrzlina od Coffee & Co je výborná, plnej chuti, hustá, smotanová. Porcie sú o niečo väčšie, ako zvyknú predávať inde. Predavačka sa v snahe obrať zákazníka o posledný cent nesnaží oškrabať z naberačky každý gram navyše. Naopak, pekne sa vo vaničke pohrabe. Experimenty s príchuťou sme si počas letmej návštevy nevšimli. Takmer prázdna však bola vanička so zmrzlinou s netypickou príchuťou horkej čokolády.

Koncept prináša aj víťazstvo hygieny. Konzumovateľný kornútok predavačka konečne podáva zákazníkovi v papierovom obrúsku. Snáď všade inde personál jednou rukou vydáva a tou istou podáva kornútky so žltačkou a inými prenosnými chorobami.

Priestor má zadnú časť, z ktorej zavše vykúkal ďalší personál: zmrzlina sa tam zrejme aj pripravuje. Vpredu pracovali dve predavačky v typických hnedých tričkách.

Keby bol Coffee & Co zmrzlináreň reťazec s množstvom prevádzok, v rámci optimalizácie procesov by určite kúpili iný predajný pult. Teraz na to slúži mraziak bez vrchnej plošiny na položenie zmrzliny či výdavku. Všetko musí ísť z rúčky do rúčky. A je to poriadne nepraktické, hlavne keď je pri pulte veľa ľudí.

Po prvom letmom pohľade vám prinesieme ďalšie skúsenosti s prvou lastovičkou nového konceptu Coffee & Co. Začiatok bol povzbudivý. Pre jednu základnú vec: cítiť snahu o kvalitu.

5 comments

  1. Tuto zmrzlinaren som tento piatok s kolegami vyskusal aj ja. S celkom prijemnou obsluhou sme sa nasmiali, dievcata boli ochotne, mile. Slabinou je asi terasa, kde sme konzumovali. Nie je riadne oznacena a tak si mnoho ludi ani neuvedomi, ze patri Coffee&Co. a navyse obsluha tam chodi len sporadicky, co im nerobi dobre meno najma v ociach turistov.

    A odpustit si mohli aj ten kriklavy cesky putac v tvare zmrzliny ;)

    Like

  2. Dobry deň
    Pracujem v Talianskej firme PNP ktorá sa zaoberá predajom tovarov a polotovarov na výrobu zmrzliny. Ak máte záujem vyskúšať najlepšiu kvalitu zmrzliny prosim kontaktujte ma.

    Like

  3. Najlepšia zmrzlina ktorú som kedy jedol(lizal)je v banskej bystrici v europa sc.odporúčam všetkým!veľké porcie za 0.40€ príjemný personál a tá zmrzlina-SUPER

    Like

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s